Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Α. Τσίπρας: Η θυσία της Καισαριανής αντανακλά σε κάθε αντιφασίστα

Σε ειδική τελετή, ο πρωθυπουργός παρέδωσε το Σκοπευτήριο Καισαριανής στον δήμο της πόλης, δικαιώνοντας τον 30ετή αγώνα των κατοίκων της.

Α. Τσίπρας: Η θυσία της Καισαριανής αντανακλά σε κάθε αντιφασίστα
Το ιστορικό Σκοπευτήριο της Καισαριανής, που έχει ταυτιστεί με την Εθνική Αντίσταση στη γερμανική Κατοχή, πέρασε και επισήμως στον δήμο της πόλης.

Την παράδοση έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στον χώρο του μαρτυρίου, υλοποιώντας, όπως είπε, τη σχετική υπόσχεση που έδωσε την ημέρα που ορκίσθηκε πρωθυπουργός, τον Ιανουάριο του 2015.

Σε μία φορτισμένη συγκινησιακά ομιλία του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην Εθνική Αντίσταση τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι "οι θυσίες της ανήκουν και αντανακλούν σε κάθε αντιφασίστα".

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε ευθέως στα στελέχη της Χρυσής Αυγής "που φωτογραφίζονται με τη σβάστικα στον ώμο", ενώ μίλησε για "κάποιους που δίνουν μάχες στη Βουλή διεκδικώντας την κληρονομιά του δικτάτορα Μεταξά".

Αποφεύγοντας κάθε ευθεία αναφορά στη σημερινή πολιτική και οικονομική κατάσταση, έστειλε μηνύματα στον κόσμο της Αριστεράς, με τη φράση "η Ιστορία δεν έχει μόνο λαμπερές στιγμές, έχει ημέρες και νύχτες που εναλλάσσονται".

Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να μην υποσταλεί η σημαία του αντιφασιστικού αγώνα σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ μιλώντας "από την προσφυγομάνα Καισαριανή" κάλεσε τους λαούς "να δεχτούμε τους κατατρεγμένους, τρομαγμένους πρόσφυγες".

Στο τέλος της ομιλίας του παρέδωσε στους εκπροσώπους του δήμου το ΦΕΚ με το οποίο επικυρώθηκε η μεταβίβαση του Σκοπευτηρίου, δικαιώνοντας τον 30ετή αγώνα των πολιτών του. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v