Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Παππάς: Παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά για να ρίξουν την κυβέρνηση

Αφησε υπόνοιες για ρόλο του Δ. Κοντομηνά στην «υπόθεση περούκες» και τόνισε ότι το «φιλτράρισμα» της διαδικασίας αδειοδότησης βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς υπήρχε η σχετική πρόνοια από τον διαγωνισμό.

Ν. Παππάς: Παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά για να ρίξουν την κυβέρνηση

«Παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά για να ρίξουν την κυβέρνηση», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στους κύκλους των μιντιαρχών και της αντιπολίτευσης, που ζητούν ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ταυτόχρονα, άφησε σαφείς υπόνοιες για ρόλο του Δημήτρη Κοντομηνά στη γνωστή «υπόθεση περούκες» που ξετυλίχθηκε στη Ν. Υόρκη.

Επ' αυτού, απαντώντας σε ερώτηση (σ.σ. στον ραδιοφωνικό σταθμό Parapolitika fm) εάν συναντήθηκε με τον κ. Κοντομηνά στη Ν. Υόρκη, ο κ. Παππάς απάντησε αρνητικά: «Οχι, καμία συνάντηση δεν είχα μαζί του, έμαθα ότι ήταν στη Ν. Υόρκη, δεν ξέρω αν ο κ. Κοντομηνάς είχε στο πρόγραμμά του να διοργανώσει άλλες δημοσιογραφικές δραστηριότητες».

Αναρωτήθηκε δε, εάν οι δύο δημοσιογράφοι θα μπορούσαν να οργανώσουν τέτοια επιχείρηση, εάν δεν τους είχε ανατεθεί από τα μέσα στα οποία εργάζονται (σ.σ. ο Δ. Σουλτογιάννης απολύθηκε από τον Star, ενώ ο Θ. Δημάδης τέθηκε σε διαθεσιμότητα).

Για το πώς θα κινηθεί νομικά ο ίδιος, είπε ότι μελετούν την υπόθεση οι νομικοί του σύμβουλοι, δεδομένου ότι οι ενέργειες των δύο δημοσιογράφων έγιναν στο εξωτερικό.

Η αδειοδότηση «φιλτράρεται» ακόμη

Για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Παππάς τόνισε ότι «ο διαγωνισμός έχει αλλεπάλληλα φίλτρα ελέγχου των ενδιαφερομένων» και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να εγγυηθεί σε κανέναν από τους τέσσερις υπερθεματιστές ότι θα πάρουν τελικά την άδεια και γι' αυτό, πρόσθεσε, υπάρχει η πρόνοια για κατάλογο επιλαχόντων.

Ενα από αυτά τα «φίλτρα» αφορά στις προδικαστικές προσφυγές που έχουν γίνει από ενδιαφερόμενους: «Έχουν κατατεθεί 70 δικόγραφα (προσφυγές, αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρα κ.λπ.) και επομένως η διαδικασία δοκιμάζεται σε κάθε σημείο», είπε.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα, ανέφερε ότι ο τελικός έλεγχος πόθεν έσχες θα ολοκληρωθεί σε 15 ημέρες, ενώ, βάσει διαδικασίας, οι υπερθεματιστές πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση του τιμήματος τη Δευτέρα.

«Παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά»

Για την προσπάθεια μιντιαρχών-αντιπολίτευσης να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να ανατραπεί η κυβέρνηση, ο κ. Παππάς σχολίασε ότι “παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά”.

Κατήγγειλε μάλιστα και προσπάθεια (από πλευράς τους) να εμπλέξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σημειώνεται ότι η ΝΔ ζητά ακύρωση του διαγωνισμού, ενώ στελέχη της ζητούν πρόωρες εκλογές εξ αυτού του λόγου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v