Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο αντιπολιτευτικό μέτωπο ανοίγει η ΝΔ

Η οικονομία, οι τηλεοπτικές άδειες και η παιδεία, στην κορυφή της γαλάζιας ατζέντας. Τι συζητήθηκε στον χθεσινό «πρωινό καφέ» της Πειραιώς. Η διάδοση του μηνύματος της ΔΕΘ και η προσπάθεια αποδόμησης του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του.

Νέο αντιπολιτευτικό μέτωπο ανοίγει η ΝΔ

Τα επόμενα βήματα στη μετα-ΔΕΘ εποχή σχεδιάζουν στη ΝΔ, με την ικανοποίηση από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη να είναι έκδηλη.

Αυτό το κλίμα αποτυπώθηκε και στον χθεσινό «πρωινό καφέ» στην Πειραιώς, όπου κοινή πεποίθηση ήταν ότι το μήνυμα το οποίο εξέπεμψε ο πρόεδρος της ΝΔ από το Βελλίδειο θα πρέπει να διαδοθεί άμεσα και αποτελεσματικά από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, ίσως και εντός της εβδομάδας, ο κ. Μητσοτάκης και τα κορυφαία στελέχη της παράταξής του θα ξεκινήσουν επισκέψεις σε πρωτεύουσες νομών και περιφερειών, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός θετικού κλίματος υπέρ των μεταρρυθμίσεων και του οδικού χάρτη ο οποίος θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση.

Η πρόταση του προέδρου της ΝΔ, σημειώνει στενός συνομιλητής του, «δεν ήταν απλώς ένα άθροισμα από οικονομικά μέτρα, αλλά μια υπεύθυνη ιδεολογική πρόταση προς όλους τους πολίτες, προκειμένου να αφήσουμε πίσω τον κακό μας εαυτό και να αναδείξουμε τα προτερήματά μας».

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η προσπάθεια αποδόμησης του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του σε όλα τα μέτωπα. Ήδη από χθες, μετά την οικονομία, ανέβηκαν και πάλι οι τόνοι στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ενώ τα επόμενα 24ωρα -όπως επιβεβαιώθηκε και στη χθεσινή κομματική σύσκεψη- αναμένεται να ενταθεί η αντιπολιτευτική ρητορική και στο ζήτημα της παιδείας.

«Σκανδαλώδης και άκυρος»

Αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες, η Πειραιώς επιτέθηκε με σφοδρότητα στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, κάνοντας λόγο για «κυβερνητικό Βατερλό», «παρωδία» και «διαγωνισμό-φιάσκο». Παράλληλα, επανέλαβε το αίτημα να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο κ. Παππάς, οι τέσσερις πλειοδότες, καθώς και όσοι έχουν άμεση εμπλοκή στη διαγωνιστική διαδικασία.

«Ο διαγωνισμός τον οποίο διενήργησε η κυβέρνηση είναι σκανδαλώδης και άκυρος, ενώ εμπεριέχει υποψία διαπλοκής, αν δει κανείς τον τρόπο που έγινε», τονίζουν κομματικές πηγές. Δηλώνουν δε τη βεβαιότητα πως ο διαγωνισμός θα ακυρωθεί, αφού «είναι αντισυνταγματικός και συν τοις άλλοις έχουν δει το φως της δημοσιότητας απίστευτα πράγματα». Στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο Χρήστος Καλογρίτσας και η Τράπεζα Αττικής για τα δάνεια που του παρείχε, θέμα στο οποίο η ΝΔ θα επιμείνει και το επόμενο διάστημα.

Εκλογική πελατεία

Σχετικά με την παιδεία, ο κ. Μητσοτάκης ποντάρει πολλά στη σχετική προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή που είναι προγραμματισμένη για τις 27 Σεπτεμβρίου και στην οποία αναμένεται μία ακόμα μετωπική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

Όπως λένε στην ΝΔ, «οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, αντί να σκέπτονται με όρους της επόμενης δεκαετίας, μας επιστρέφουν ουσιαστικά πίσω στο 1982, κατεδαφίζοντας ό,τι καλό έγινε μέχρι τώρα στον χώρο της Παιδείας, για να ικανοποιήσουν τη δική τους εκλογική πελατεία». Και το ξήλωμα και η παρέμβαση στην Παιδεία, όπως υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν περιορίστηκε μόνο στην ανώτατη εκπαίδευση, καθώς καταγγέλλει ένα συνολικό πλαίσιο παρεμβάσεων και στη λειτουργία των σχολείων με την κατάργηση ουσιαστικά των πρότυπων σχολείων, την επαναφορά του κομματισμού στις επιλογές των διευθυντών και μια σειρά από αυθαίρετες και μη μελετημένες προτάσεις για τον προγραμματισμό του τρόπου λειτουργίας του Γυμνασίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται σταθερά υπέρ της αλλαγής του άρθρου 16 του Συντάγματος και των ιδιωτικών πανεπιστημίων. «Η κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί σε συντεχνειακά ζητήματα και σε συνθήματα του χθες, που δυστυχώς δεν παρακολουθούν τις ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται στον χώρο της εκπαίδευσης παγκόσμια», τόνισε πρόσφατα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v