Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρχίζει η μάχη της Θεσσαλονίκης για τον Μητσοτάκη

Ο χαιρετισμός στο συνέδριο του ΕΛΚ για το προσφυγικό και οι στοχευμένες επισκέψεις και συναντήσεις του. Οι φοροελαφρύνσεις, η πολιτική αλλαγή και η εναλλακτική πρόταση για τον τόπο. Μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση επί παντός επιστητού.

Αρχίζει η μάχη της Θεσσαλονίκης για τον Μητσοτάκη

Με «ορεκτικό» το προσφυγικό και «κυρίως πιάτο» την οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά από σήμερα την τριήμερη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ. Είναι η πρώτη παρουσία του στην Έκθεση με την ιδιότητα του προέδρου της ΝΔ και το δεύτερο μεγάλο στοίχημά του από τη στιγμή που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, μετά το καταστατικό συνέδριο του κόμματος τον περασμένο Απρίλιο.

Στην Πειραιώς επενδύουν πολλά στην παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη συμπρωτεύουσα, σε μια κομβική -όπως υποστηρίζουν- στιγμή για τον τόπο και με την κυβέρνηση, κατά τις ίδιες πηγές, να «παραπαίει». Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία -λένε-, ώστε οι πολίτες να εισπράξουν θετικά το μήνυμα ότι ο τόπος χρειάζεται πολιτική αλλαγή και ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για τον τόπο.

Πρώτη στάση του κ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με το ιδιαίτερα γεμάτο πρόγραμμά του, είναι το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Συνέδριο της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) στην Επιτροπή Περιφερειών για το προσφυγικό. Είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της ΝΔ, με τη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας να τελεί υπό σοβαρό κίνδυνο αθέτησής της εκ μέρους των γειτόνων μας και ενώ οι τοπικές κοινωνίες έχουν αρχίσει να διατυπώνουν, ακόμα και με ακραίους τρόπους, τις διαφωνίες τους με την προσπάθεια ένταξης των προσφύγων - μεταναστών σε αυτές.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος καταδίκασε χθες τις προτροπές του Δημάρχου Ωραιοκάστρου και στελέχους του κόμματος Αστέριου Γαβότση προς τους πολίτες να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, ωστόσο σε καμία περίπτωση η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλει να βρεθεί απέναντι στους πολίτες και απεναντίας πετά το γάντι στους κυβερνητικούς εταίρους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στη συνέχεια μπαράζ επαφών, αρχικά με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κεντρικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα (με τον οποίο τα είχαν πει πρόσφατα και στην Αθήνα). Παράλληλα, θα επισκεφθεί την εταιρεία MLS Multimedia, ενώ θα έχει και σύσκεψη-συνάντηση με το Δ.Σ. της Δ.Ε.Θ. Helexpo.

«Σημαία» οι φοροελαφρύνσεις

Η πιο σημαντική στιγμή βέβαια για τον πρόεδρο της ΝΔ θα είναι αύριο το βράδυ, όταν και θα μιλήσει στο Βελλίδειο ενώπιον των παραγωγικών φορέων και ενώ θα έχουν προηγηθεί σύσκεψη με τους πρυτάνεις και προέδρους των ΑΕΙ και ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς και επίσκεψη σε περίπτερα της 81ης ΔΕΘ. Ως «σημαία» του κατά την παρουσία του στη συμπρωτεύουσα, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει τις φοροελαφρύνσεις, στις οποίες θα επικεντρωθεί μεγάλο μέρος του οικονομικού κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.

Την ίδια στιγμή, η αξιωματική αντιπολίτευση ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για μια σειρά ζητημάτων, όπως οι τηλεοπτικές άδειες, η δικαιοσύνη και η ακραία συμπεριφορά κυβερνητικών στελεχών. «Όσο σκοτεινιάζει ο πολιτικός της ορίζοντας, τόσο η κυβέρνηση βυθίζεται σε έλος αυταρχισμού.

Τα σημάδια είναι πολλά, ανησυχητικά, επαναλαμβανόμενα. Κάθε μέρα βλέπουμε χτυπήματα στη Δημοκρατία», τονίζουν στην Πειραιώς, προαναγγέλλοντας τη μετωπική επίθεση που θα εξαπολύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα, όχι τόσο στην αυριανή ομιλία του όσο στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής.

Θα υπενθυμίσει δε ότι η Θεσσαλονίκη για τον πρωθυπουργό είναι «ο τόπος του εγκλήματος», αφού από εκεί τα προηγούμενα χρόνια είχε υποσχεθεί μια σειρά ευνοϊκών για τους πολίτες μέτρων, τα οποία όμως τελικά «έμειναν στα χαρτιά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v