Κυβέρνηση για ενιαία Bad Bank: Ό,τι ήταν να νομοθετήσουμε, νομοθετήθηκε

Οι τράπεζες είναι ελεύθερες να κάνουν ό,τι θέλουν στο πλαίσιο των νέων εργαλείων που θεσπίστηκαν, διεμήνυσε κυβερνητικό στέλεχος.

Κυβέρνηση για ενιαία Bad Bank: Ό,τι ήταν να νομοθετήσουμε, νομοθετήθηκε

«Ό,τι ήταν να νομοθετήσουμε το νομοθετήσαμε». Με αυτό τον τρόπο απάντησε αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας σε ερώτηση για το πώς βλέπει το θέμα της σύστασης ενιαίας Bad Bank από την πλευρά των τραπεζών.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως οι τράπεζες είναι ελεύθερες να κάνουν ό,τι θέλουν, στο πλαίσιο των νέων εργαλείων που θεσπίστηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να δημιουργηθεί ένας μόνιμος συντονιστικός μηχανισμός μεταξύ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων κοινοπρακτικών δανείων ή και ολόκληρων επιχειρηματικών κλάδων που ασθενούν.

Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα μετά την πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου της Eurobank. Ο Ν. Καραμούζης πρότεινε να δημιουργηθεί «bad bank» από τις τέσσερις τράπεζες για τα προβληματικά κοινοπρακτικά δάνεια. Πρακτικά, πρόκειται για κοινή εταιρεία διαχείρισης και αναχρηματοδότησης καθώς τα δάνεια θα παραμείνουν στον ισολογισμό των τραπεζών.

Να σημειωθεί ότι αύριο θα συναντηθεί ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης με τους θεσμούς, για να συζητήσουν το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού επιχειρηματικών δανείων το οποίο περιλαμβάνει τόσο τα δάνεια όσο και τις οφειλές σε ασφαλιστικά Ταμεία και Εφορία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v