Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο άνοιγμα Μητσοτάκη στο κέντρο

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για την πολιτική της στον ευαίσθητο τομέα της παιδείας, κατηγορώντας την ότι «εφαρμόζει όλα τα νεομαρξιστικά της απωθημένα στον πολύπαθο αυτό χώρο».

Νέο άνοιγμα Μητσοτάκη στο κέντρο

«Το κέντρο κερδίζει τις εκλογές», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για μία ακόμη φορά σήμερα κατέδειξε ότι τον ενδιαφέρει έντονα να προσεγγίσει τον συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο.

Αφορμή ήταν η παρουσίαση του βιβλίου του αντιπρόεδρου της «Δράσης» Τάσου Αβραντίνη με τίτλο «Εκπαίδευση: Ελεύθερη επιλογή ή μια γάτα που γαβγίζει;» και τα πρόσωπα που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Ανάμεσά τους, οι Σταύρος Θεοδωράκης, Άννα Διαμαντοπούλου (παρουσίασε το βιβλίο μαζί με τον πρόεδρο της ΝΔ), Θόδωρος Σκυλακάκης, Γιώργος Καμίνης, οι πρώην υπουργοί Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος και Στέφανος Μάνος, καθώς και οι βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, Ιάσων Φωτήλας και Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για την πολιτική της στον ευαίσθητο τομέα της παιδείας, κατηγορώντας την ότι «εφαρμόζει όλα τα νεομαρξιστικά της απωθημένα στον πολύπαθο αυτό χώρο».

Παράλληλα, κατήγγειλε το σύνολο των επιλογών της στην τριτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας ότι «βιώνουμε την κατεδάφιση κάθε ουσιαστικής μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που έλαβε χώρα στην παιδεία τα τελευταία χρόνια».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, «η κυβέρνηση αντί να σκέφτεται με όρους 2030, μας επιστρέφει στο 1982, κατεδαφίζει ό,τι καλό έγινε στο χώρο της παιδείας για να εξυπηρετήσει τη δική της σκληρή κομματική πελατεία», ενώ υπενθύμισε πως ο ίδιος στήριξε την ανάγκη συμφωνίας των δύο μεγάλων κομμάτων σε ορισμένους βασικούς άξονες για τον χώρο της παιδείας, επί υπουργία Διαμαντοπούλου πριν από πέντε χρόνια.

Πρότεινε δε «να σπάσουμε το ιερό ταμπού του άρθρου 16, το απόλυτο τοτέμ της αντιμεταρρύθμισης στη χώρα», τάχθηκε και πάλι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων και της σύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα την περίπτωση της Κύπρου όπου μετά την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αυξήθηκαν οι ποιοτικοί δείκτες και η χώρα έγινε εκπαιδευτικός προορισμός για χιλιάδες ξένους φοιτητές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v