Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ρυθμούς ΔΕΘ κινείται τώρα η Νέα Δημοκρατία

Η σύγκριση Τσίπρα - Μητσοτάκη και η προετοιμασία ενόψει Σαββατοκύριακου. Το νέο άνοιγμα στην κοινωνία, τα επιχειρήματα και η γαλάζια ρητορική. Παιδεία και ασφάλεια σταθερά στην κορυφή της αντιπολιτευτικής ατζέντας.

Σε ρυθμούς ΔΕΘ κινείται τώρα η Νέα Δημοκρατία

Καμία έκπληξη δεν προκάλεσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το επιτελείο του η παρουσία και οι τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Έτσι κι αλλιώς, από μέρες πριν η προσπάθεια αποδόμησης του πρωθυπουργού εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε φτάσει στο «κόκκινο» και ουσιαστικά είχε διαμηνυθεί πως ό,τι και να έλεγε αυτός στη ΔΕΘ, θα ήταν «ένα ακόμα επεισόδιο της κοροϊδίας και του εμπαιγμού των πολιτών». Δεν είναι τυχαίες οι έντονα επικριτικές ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου της ΝΔ αναφορικά με την προχθεσινή ομιλία και τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του κ. Τσίπρα, καταγγέλλοντάς τον ότι «συνεχίζει τα ψέματα».

Πλέον, η... μπάλα περνάει στο απέναντι γήπεδο και μετά τον πρωθυπουργό, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται εντατικά για τη δική του δημόσια παρέμβαση, μέσω της ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ όλο το Σαββατοκύριακο βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τους στενούς του συνεργάτες και έγραφε και έσβηνε την ομιλία που θα απευθύνει το Σάββατο ενώπιον των παραγωγικών φορέων της Βορείου Ελλάδας. Στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την Έκθεση θα επικεντρωθεί όλη η εβδομάδα, μέχρι και την Παρασκευή, οπότε και ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη συμπρωτεύουσα.

Επιδίωξή του είναι να προκαλέσει τη σύγκρισή του με τον Αλέξη Τσίπρα στα μάτια των πολιτών, ποντάροντας, όπως λένε συνεργάτες του, στη «σαφή υπεροχή του σε θέματα αξιοπιστίας, ικανότητας και γνώσεων». Η κοινωνία, τονίζουν στο γαλάζιο στρατόπεδο, «θα ακούσει τη συμφωνία αλήθειας και την πρόταση ελπίδας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας και θα βγάλουν όλοι τα συμπεράσματά τους».

Από σήμερα έως και το τέλος της εβδομάδας, οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ, μαζί με στελέχη του κομματικού μηχανισμού, θα συμμετάσχουν σε σειρά εκδηλώσεων σε όλους τους νομούς της Βορείου Ελλάδας, στο πλαίσιο της επαναπροσέγγισης της κοινωνίας και ενόψει της ανόδου του κ. Μητσοτάκη στη συμπρωτεύουσα. Θα επιχειρήσουν να μεταδώσουν το μήνυμα περί του νέου αφηγήματος με το οποίο ευελπιστούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, με τον ίδιο τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώνει πως «έχει πλήρη εικόνα και πλήρη συνείδηση των προβλημάτων των πολιτών της χώρας», καθώς και την «εθνική ευθύνη να βάλει τέλος στον κατήφορο».

Παιδεία και ασφάλεια

Ειδικά σήμερα, πάντως, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να ανεβάσει και πάλι στην κορυφή της αντιπολιτευτικής ατζέντας την παιδεία. Η αφορμή θα δοθεί εις διπλούν, το πρωί με την παρουσία του στον κοινό αγιασμό του 1ου Δημοτικού και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Περάματος και το απόγευμα στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Εκπαίδευση: Ελεύθερη επιλογή ή μια γάτα που γαβγίζει». Η παιδεία, άλλωστε, ανέκαθεν βρισκόταν ψηλά στη ρητορική του, εγκαλώντας την κυβέρνηση για «ραγδαία οπισθοχώρηση και πισωγυρίσματα». Η παιδεία, τόνισε στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο κ. Μητσοτάκης, «είναι ένας από τους τομείς της δημόσιας πολιτικής που η κυβέρνηση έχει αποτύχει οικτρά. Δεν μπορώ να ανεχθώ άλλο αυτήν την παρακμή», σημείωσε, και η παιδεία δεν είναι ο μόνος τομέας, μέσω του οποίου «φλερτάρει» με την τάξη των νοικοκυραίων.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει και στα ζητήματα της ασφάλειας, όπως φάνηκε και από τη σχετική αναφορά του στην realnews: «Δεν πρόκειται να παζαρέψω το δικαίωμα και του τελευταίου πολίτη να νιώθει και να είναι ασφαλής. Είναι απόλυτη δέσμευσή μου ότι η αποκατάσταση και η διαφύλαξη της τάξης και του νόμου, στο κέντρο, στις γειτονιές παντού στην Ελλάδα, είναι προτεραιότητά μου. Είμαι αποφασισμένος να τελειώνω με το άβατο των Εξαρχείων από τον πρώτο μήνα», υποστήριξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v