Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στον τζίρο του τομέα Ενημέρωσης το β' τρίμηνο

Ο τζίρος στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, τηλεοπτικών προγραμμάτων και μουσικών του Β' τριμήνου 2016 εμφάνισε αύξηση 1,1% σε ετήσια βάση, ενώ το ίδιο διάστημα ο τζίρος στις δραστηριότητες προγραμματισμού και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών κατέγραψε «βουτιά» 23,4%.

Μικτή εικόνα στον τζίρο του τομέα Ενημέρωσης το β τρίμηνο

Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, ηχογραφήσεις και μουσικές εκδόσεις του Β' τριμήνου 2016 εμφάνισε αύξηση 1,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Β' τριμήνου 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου του 2015 προς το 2014, ο εν λόγω Δείκτης είχε σημειώσει μείωση 27,3%.

Αντίθετα, ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στις δραστηριότητες προγραμματισμού και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών το ίδιο διάστημα κατέγραψε «βουτιά» 23,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Β' τριμήνου 2015, έναντι μικρότερης μείωσης κατά 17,2% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου του 2015 προς το 2014.

Σε τριμηνιαία βάση ωστόσο, η εικόνα που εμφανίζουν οι δύο προαναφερόμενες κατηγορίες του τομέα Ενημέρωσης είναι εκ διαμέτρου αντίθετη.

Ειδικότερα, ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, ηχογραφήσεις και μουσικές εκδόσεις υποχώρησε κατά 19,8% το Β' τρίμηνο του 2016 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Α' τριμήνου, έναντι μείωσης 31,2% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου του 2015.

Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στις δραστηριότητες προγραμματισμού και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, από την άλλη, κατά το Β' τρίμηνο του 2016 κατέγραψε αύξηση 18,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Α' τριμήνου, έναντι αύξησης 22% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου του 2015.

*Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v