Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακλήθηκε η απόφαση να δοθούν οι κασέτες στον Alpha

Το κανάλι θα μπορέσει να δει τα δεδομένα αλλά δεν θα έχει δικαίωμα να τα πάρει για να διαχωριστούν τα «ευαίσθητα» από τα «μη ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα», επεσήμανε ο νομικός σύμβουλος του Alpha.

Ανακλήθηκε η απόφαση να δοθούν οι κασέτες στον Alpha

Ανακαλείται για λόγους προσωπικών δεδομένων η χθεσινή εισαγγελική παραγγελία για χορήγηση αντίγραφων των κασετών από τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών στον Alpha.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροζαλία Λάλλη έκανε δεκτό σχετικό αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου.

Η απόφαση αυτή ανακαλεί ουσιαστικά την προηγούμενη άδεια "καθώς δεν μπορούν να διαχωριστούν τα ευαίσθητα από τα απλά προσωπικά δεδομένα".

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση παγώνει τη χορήγηση αντίγραφων μέχρι να αποφανθεί σχετικά η Αρχή για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, ενώ δίνεται εντολή να μην καταστραφεί το οπτικοακουστικό υλικό μέχρι τότε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αιτούντες από τον τηλεοπτικό σταθμό δεν μπορούν μεν να πάρουν αντίγραφα των κασετών αλλά μπορούν παρουσία των αρμοδίων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης να δουν αυτό το υλικό σε προβολή που θα αποφασιστεί από τη ΓΓΕΕ.

Οπως είπε ο κος Πάνος Λαζαράτος, νομικός σύμβουλος του Alpha, υπήρξε ανάκληση από την ίδια την εισαγγελέα. Το κανάλι θα μπορέσει να δει τα δεδομένα, αλλά δεν θα έχει δικαίωμα να τα πάρει, για να διαχωριστούν τα «ευαίσθητα» από τα «μη ευαίσθητα δεδομένα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα έπρεπε στις κασέτες να υπάρχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Ο τηλεοπτικός σταθμός είχε ζητήσει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραφαν επί 66 ώρες όσα έγιναν κατά τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, με αίτηση που είχε καταθέσει ο κ. Λαζαράτος τόσο στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης όσο και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο σταθμός ζητούσε να μελετήσει το υλικό αυτό, που απεικονίζει όλα όσα έγιναν στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας, ώστε να θεμελιώσει "την αντισυμβατική συμπεριφορά της εταιρίας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη", την οποία ήδη έχει καταγγείλει στα αρμόδια όργανα ζητώντας να αποβληθεί από τον διαγωνισμό ως πρώτη επιλαχούσα και να ακυρωθεί συνολικά, εξ αυτού του λόγου, ολόκληρη η δημοπρασία.

 

Μήνυση κατά του Ιβάν Σαββίδη κατέθεσε ο Alpha

Κατά του Ιβάν Σαββίδη στρέφεται με μήνυση που κατέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha σχετικά με την συμπεριφορά του επιχειρηματία κατά τη διάρκεια της δημοπρατικής διαδικασίας για τους 4 τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τα αδικήματα για τα οποία ζητείται να διωχθεί ο επιχειρηματίας αφορά στο κακούργημα της απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και τα πλημμελήματα της απατηλής πρόκλησης βλάβης και της επιβουλής της δημόσιας τάξης.

Τα αδικήματα, όπως είπε ο δικηγόρος Πάνος Λαζαράτος, αφορούν "στις ενέργειες και τις δηλώσεις του κ. Σαββίδη, σύμφωνα με τις οποίες προσπάθησε σκόπιμα να ανεβάσει το τίμημα εις βάρος των άλλων συμμετεχόντων και μάλιστα έδωσε δυο μηδενικές προσφορές. Θα ακολουθήσει αύριο και καταγγελία στην ΕΕ για παράβαση γενικών αρχών των διαγωνισμών".

*Η μηνυτήρια αναφορά, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v