Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Στρατηγική δύο σημείων με φόντο τη ΔΕΘ

Το «σκληρό ροκ» κατά της κυβέρνησης και το θετικό γαλάζιο αφήγημα για την επόμενη μέρα. Πώς διαβάζει η Πειραιώς την τελευταία δημοσκόπηση. Οι τηλεοπτικές άδειες, τα πόθεν έσχες των καναλαρχών και το ηθικό πλεονέκτημα δια της... Αυγής.

ΝΔ: Στρατηγική δύο σημείων με φόντο τη ΔΕΘ

Συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα η ΝΔ, ξεδιπλώνοντας βήμα προς βήμα τον σχεδιασμό της, με ορίζοντα την τριήμερη παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι «αφιερωμένη» από την αξιωματική αντιπολίτευση εξ ολοκλήρου στην πολιτική αποδόμηση του πρωθυπουργού, την ανακολουθία -όπως λένε- λόγων και έργων του και την αναπόφευκτη τελικά σύγκρισή του με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Αντίθετα, την επόμενη εβδομάδα, αρχής γενομένης από το προσεχές Σαββατοκύριακο, θα επιχειρηθεί η ανάδειξη του γαλάζιου αφηγήματος, με κεντρικό άξονα τη νέα οικονομική πρόταση με την οποία -κατά την Πειραιώς- η χώρα θα βγει από τα μνημόνια και την οποία θα περιγράψει στο Βελλίδειο το άλλο Σάββατο ο κ. Μητσοτάκης.

Με τη στρατηγική αυτή -αναφέρει υψηλόβαθμος κομματικός παράγοντας-, οι πολίτες «θα μπορέσουν να επιβεβαιώσουν το αυτονόητο. Ότι δηλαδή έπεσαν θύματα του εμπαιγμού και του λαϊκισμού των δύο κυβερνητικών εταίρων και ότι η μόνη λύση για τον τόπο είναι η κυβερνητική πρόταση της ΝΔ. Ο βασιλιάς είναι γυμνός, δεν μένει παρά να φύγει και το τελευταίο φύλλο συκής», υπογραμμίζει η ίδια πηγή.

Τη θετική ψήφο

Στο γαλάζιο στρατόπεδο μελετούν με προσοχή όλα τα δημοσκοπικά ευρήματα της πρόσφατης έρευνας του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας, αναδεικνύοντας τα πλέον θετικά, τη διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου και την πρωτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός έναντι του Αλέξη Τσίπρα. «Από -8 είμαστε στο +10. Δεν είναι ένα μικρό γεγονός.

Χτίζουμε τη θετική ψήφο των πολιτών προς τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», σχολιάζει σχετικά ο Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ στα γκάλοπ στάθηκε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, και ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει τη θετική ψήφο των Ελλήνων, δεδομένου ότι το 85% των πολιτών δηλώνουν βαθιά απαισιόδοξοι και απογοητευμένοι.

Από την άλλη, το μεγάλο πρόβλημα για τη ΝΔ είναι ακριβώς εκεί: ότι οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι δεν την επιλέγουν ως τη λύση για την επόμενη μέρα, αλλά παρακολουθούν εξ αποστάσεως τις εξελίξεις. Με άλλα λόγια, η επιθυμητή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη μαζική ροή ψηφοφόρων από άλλους χώρους προς το κόμμα του δεν υπάρχει, κάτι που αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση του Πανεπιστημίου για τον Ιούνιο, η ΝΔ έχει χάσει μία μονάδα, πέφτοντας από το 28,5% στο 27,5%.

Πόθεν έσχες

Την ίδια στιγμή, η αξιωματική αντιπολίτευση διατηρεί υψηλούς τόνους και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση και τη σαφή εικόνα του ζητήματος του πόθεν έσχες των τεσσάρων νέων καναλαρχών. «Υπάρχει μια ασαφής διαδικασία ελέγχου. Ζητάμε την ίδια ημέρα που θα κατατεθούν όλα αυτά τα στοιχεία, ταυτόχρονα να δημοσιοποιηθούν για να σβήσουν τυχόν σκιές», σημειώνει συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπενθυμίζοντας τις αναφορές του Πάνου Καμμένου στον Χρήστο Καλογρίτσα περί «μαύρων λεφτών».

Η ΝΔ «κάνει το καθήκον της, φέρνοντας στον κοινοβουλευτικό έλεγχο αλλά και στον δημόσιο διάλογο αυτό το οποίο περιμένουν να πληροφορηθούν οι πολίτες», τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος, που αργά το βράδυ βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ, στοχοποιώντας το «δήθεν ηθικό πλεονέκτημα» της Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σήμερα, ομολόγησαν ότι η Αυγή έχει μέτοχο offshore που δεν ξέρουν ποιος είναι, πήρε δάνειο με μόνη εγγύηση την κυκλοφορία της, πήρε χρήματα από την κρατική επιχορήγηση του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε πολλαπλάσιες διαφημίσεις από τις τράπεζες, μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, πήρε αγνώστου ύψους διαφήμιση από κρατικές ΔΕΚΟ».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v