Πηγές ΕΕ: Η Αθήνα διαβεβαίωσε για έγκαιρη κάλυψη των προαπαιτούμενων

Κοινοτικός αξιωματούχος δηλώνει πως η Αθήνα έχει διαβεβαιώσει ότι θα καλύψει έγκαιρα τις απαιτήσεις, σαφώς πριν το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου. Τις επόμενες ημέρες έρχονται στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών.

Πηγές ΕΕ: Η Αθήνα διαβεβαίωσε για έγκαιρη κάλυψη των προαπαιτούμενων

Τη διαβεβαίωση πως η ελληνική κυβέρνηση θα έχει εκπληρώσει τα υπολειπόμενα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. που απομένουν από την πρώτη αξιολόγηση, πριν από τη συνεδρίαση του επόμενου ΕuroWorking Group και σαφώς πριν από το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, δήλωσε πως έλαβε κοινοτικός αξιωματούχος, ο οποίος ενημέρωσε σήμερα τον Τύπο στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την Παρασκευή στην Μπρατισλάβα.

Ο κοινοτικός αξιωματούχος δήλωσε πως χωρίς τα προαπαιτούμενα -που έσπευσε να σημειώσει ότι δεν αλλάζουν- δεν θα υπάρξει εκταμίευση και διευκρίνισε ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης ήταν για την 15η Σεπτεμβρίου. Σχολίασε δε ότι «εκτός από την έλλειψη ρευστότητας, η Ελλάδα δεν θα έχει άλλο σοβαρό πρόβλημα από την καθυστέρηση».

Ο κοινοτικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι τα υπολειπόμενα προαπαιτούμενα αφορούν το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, την αγορά ενέργειας, την υπηρεσία εσόδων και τη διοίκηση των τραπεζών. Η Ελλάδα θα είναι πρώτο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup της Παρασκευής και όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν διεξοδικά εκεί.

Σχετικά με το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης ανέφερε ότι δεν έχει καταστεί ακόμα λειτουργικό, καθώς εκκρεμεί ο διορισμός των μελών του εποπτικού συμβουλίου του Ταμείου. Σημείωσε ότι υπήρξαν ορισμένες «εκπλήξεις» όσον αφορά αυτό το θέμα, αλλά δεν θέλησε να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ο κ. Ζακ Λε Παπ είναι ο ένας εκ των δύο υποψηφίων που έχουν προτείνει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί για το εποπτικό συμβούλιο του Ταμείου.

Για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, τόνισε ότι δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη του Eurogroup, αλλά υπογράμμισε ότι είναι πιθανό πως κάποιος εκ των υπουργών θα φέρει το θέμα προς συζήτηση.

Επιπλέον ανέφερε ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι εκπρόσωποι των θεσμών θα μεταβούν στην Αθήνα τις επόμενες 15 μέρες, ώστε να προετοιμάσουν την έναρξη της 2ης αξιολόγησης.

Πηγή: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v