Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον Alpha το υλικό των καμερών ασφαλείας στον διαγωνισμό για τις άδειες

Η εισαγγελέας δίνει εντολή στη ΓΓΕΕ και την Αρχή για την Προστασία Προσωπικών δεδομένων, πρώτον να μην καταστραφεί το υλικό των καμερών από τις 66 ώρες της δημοπρασίας και δεύτερον, να παραδοθούν προς μελέτη στον τηλεοπτικό σταθμό.

Στον Alpha το υλικό των καμερών ασφαλείας στον διαγωνισμό για τις άδειες
Στα χέρια ενός εκ των συμμετεχόντων στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, του καθηγητή Πάνου Λαζαράτου, θα παραδοθεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, με εντολή της εισαγγελέα Ροζαλίας Λάλλη, μετά από σχετικό αίτημα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha:

"Να χορηγηθούν τα αιτηθέντα από τη ΓΓΕΕ λόγω συντρέχοντος εννόμου συμφέροντος, αφαιρουμένων των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων", αναφέρει η παραγγελία της κας Λάλλη.

Η εισαγγελέας, κάνοντας δεκτό το αίτημα, δίνει εντολή στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και την Αρχή Για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, πρώτον να μην καταστραφεί το υλικό των καμερών από τις 66 ώρες της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες και δεύτερον, να παραδοθούν προς μελέτη στον τηλεοπτικό σταθμό.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ζήτησε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραφαν επί 66 ώρες όσα έγιναν κατά τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, με αίτηση που κατέθεσε ο καθηγητής Πάνος Λαζαράτος τόσο στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης όσο και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο σταθμός ζητεί να μελετήσει το υλικό αυτό, που απεικονίζει όλα όσα έγιναν στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας, ώστε να θεμελιώσει "την αντισυμβατική συμπεριφορά της εταιρίας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη", την οποία ήδη έχει καταγγείλει στα αρμόδια όργανα ζητώντας να αποβληθεί από τον διαγωνισμό ως πρώτη επιλαχούσα και να ακυρωθεί συνολικά, εξ αυτού του λόγου, ολόκληρη η δημοπρασία.

Παράλληλα ο σταθμός προσέφυγε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών ζητώντας σχετική παραγγελία η οποία και έγινε δεκτή, γεγονός που σημαίνει πως αφενός δεν πρέπει να καταστραφεί το υλικό και αφετέρου, θα πρέπει να παραδοθεί στον Alpha.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v