Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στοχοποιεί ξανά τον Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την προσωπική κόντρα με τον πρωθυπουργό επιλέγει ο πρόεδρος της ΝΔ. Η γαλάζια στρατηγική ενόψει της μονομαχίας στη ΔΕΘ. Η έμφαση στην οικονομία, ο φόβος επανάληψης «του ίδιου έργου» και το διαφορετικό γαλάζιο αφήγημα.

Στοχοποιεί ξανά τον Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη στρατηγική αποδόμησης του πρωθυπουργού επανέρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εκτιμά πως θα βγει κερδισμένος από την προσωπική κόντρα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ενόψει και της ανόδου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το προσεχές Σαββατοκύριακο, έχει επιλέξει την τακτική του «σκληρού ροκ» και μόνο τυχαία δεν είναι η χθεσινή παρέμβαση-δήλωση με την οποία καλεί τον κ. Τσίπρα να παραιτηθεί, αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Παράλληλα, η Πειραιώς επιστρατεύει και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο πλαίσιο της μετωπικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, κυκλοφορώντας ήδη βίντεο με 25 από τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού στις προηγούμενες ΔΕΘ, οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν. «Φέτος στη ΔΕΘ θα πει πολλά. Υπάρχει κάποιος που τον πιστεύει ακόμα;», είναι το ερώτημα με το οποίο ολοκληρώνεται το σποτ, στοχεύοντας -σύμφωνα με τους εμπνευστές του- στην «ανάδειξη των ανακολουθιών του πρωθυπουργού».

Σε αυτό το μήκος κύματος θα κινηθεί η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ όλη την εβδομάδα, όπως αποφασίστηκε από τον πρόεδρο του κόμματος και τους στενούς του συνεργάτες, διαβάζοντας και τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων. «Πρέπει να γκρεμιστούν και τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στα μάτια των πολιτών», υποστηρίζει τακτικός συνομιλητής του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος συντηρεί μεν ψηλά στην ατζέντα το θέμα των τηλεοπτικών αδειών (νέα ερώτηση χθες στη Βουλή 55 γαλάζιων βουλευτών), ωστόσο ανεβάζει πολύ το ζήτημα της οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει την ανησυχία του για την επικείμενη νέα αξιολόγηση, βλέποντας πολύ πιθανή μια «επανάληψη του γνωστού έργου», όπως χαρακτηριστικά λένε στη ΝΔ. Ενδεχόμενη καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην επιβολή νέων μέτρων, εκτιμούν, την ίδια ώρα που καταγγέλλουν τη δεινή κατάσταση της οικονομίας, με τα μειωμένα έσοδα και την αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στις «υπέρογκες φορολογικές απαιτήσεις του κράτους».

Απέναντί του

«Ο Τσίπρας συνεχίζει να κοροϊδεύει απροκάλυπτα τους πολίτες. Άλλη μια φορά δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με το Μνημόνιο που ο ίδιος υπέγραψε», δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης, προειδοποιώντας τον πρωθυπουργό ότι θα τον βρει απέναντί του.

Επιδίωξη του επιτελείου του είναι να αναδειχθεί η ΝΔ ως «η υπεύθυνη δύναμη που βλέπει και επισημαίνει τους κινδύνους, ενώ παράλληλα υπόσχεται έξοδο από την κρίση με ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής». Φράση η οποία αναμένεται να επαναληφθεί και από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη, σε δέκα περίπου μέρες.

Στη συμπρωτεύουσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να περιγράψει τον οδικό χάρτη που θα οδηγήσει τη χώρα εκτός μνημονίων, με μειωμένη φορολόγηση, στοχευμένες περικοπές των δημόσιων δαπανών, επενδυτικές ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας, κινούμενος σε άλλο μήκος κύματος -όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του- από τις μέχρι τώρα παρουσίες στη ΔΕΘ κατά τα προηγούμενα χρόνια, είτε των πρωθυπουργών, είτε των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε θέλουμε να αντιγράψουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε καν το ΠΑΣΟΚ του 2009. Είμαστε ένα διαφορετικό κόμμα, με μια διαφορετική νοοτροπία και με έναν αρχηγό που επαγγέλλεται άλλα πράγματα», τόνισε χαρακτηριστικά χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v