Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ρήγμα» στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού

Οι εκατέρωθεν διαρροές από τα δύο κόμματα δείχνουν ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο μιας πολιτικής σύμπραξης. Η ανοικτή επιστολή του Ποταμιού και οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ. Άγνωστο αν θα πραγματοποιηθεί αύριο η προγραμματισμένη συνάντηση στελεχών από τις δύο πλευρές.

«Ρήγμα» στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού

Χωρίς «κουφέτα» δείχνει να ολοκληρώνεται το φλερτ του ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι, στο πλαίσιο της συγκρότησης ενός νέου ισχυρού φορέα της Κεντροαριστεράς.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι εμφανής, σήμερα άρχισαν να δημοσιοποιούν τις θέσεις τους που μέχρι τώρα συζητούσαν μεταξύ τους, ενώ με τις δύο εκατέρωθεν διαρροές ουσιαστικά επιστεγάζεται η ρήξη.

«Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας ότι πίσω από τις κωλυσιεργίες, τη διγλωσσία, την υπαναχώρηση, υπάρχουν σκοπιμότητες. Δυστυχώς, την ώρα που ο ελληνικός λαός ψάχνει μια άλλη ισχυρή πρόταση, το Ποτάμι δεν υποστηρίζει τη λογική του αυτόνομου φορέα», σημειώνουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, με την απάντηση να έρχεται λίγο αργότερα από συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη: «Από ό,τι φαίνεται κάποιοι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φοβούνται τις καθαρές διαδικασίες και τη διαφάνεια. Τα στελέχη όμως του χώρου και οι πολίτες που θέλουν ένα νέο Κίνημα σε γερές βάσεις δεν θα κάνουν πίσω», τονίζουν.

Νωρίτερα, η Χαριλάου Τρικούπη είχε δώσει στο φως τη συνοδευτική επιστολή και τις προτάσεις που απέστειλαν ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης, και ο Χρήστος Πρωτόπαπας προς το Ποτάμι χθες.

«Επιλέγουμε το γραπτό κείμενο ώστε ουδείς κακοπροαίρετος να έχει τη δυνατότητα να δυναμιτίσει την προσπάθειά μας», ανέφεραν χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «η διαδικασία διαλόγου που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2016 πρέπει να οδηγήσει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Δεν μπορεί να παραπεμφθεί στις καλένδες και ουσιαστικά να εκφυλισθεί».

Από την πλευρά της, η Σεβαστουπόλεως κοινοποίησε ανοιχτή επιστολή σχετικά με τη «δημιουργία ενός νέου πολιτικού Κινήματος πέρα από διαρροές και ανακρίβειες».

Οι Δημήτρης Τσιόδρας και Παντελής Αβραμίδης, υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, άφηναν αιχμές κατά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τονίζοντας πως «κάποιοι πρέπει να συνταξιοδοτηθούν, κάποιοι να κάνουν ένα βήμα πίσω και άλλοι ένα βήμα μπροστά». Πρόσθεταν δε ότι «ο μεγάλος δημοκρατικός χώρος δεν έχει ανάγκη ούτε από προστάτες, ούτε από ιδιοκτήτες».

Για αύριο ήταν προγραμματισμένη νέα συνάντηση μεταξύ στελεχών των δύο κομμάτων, ωστόσο άγνωστο είναι αν μετά τις τελευταίες εξελίξεις αυτή πραγματοποιηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v