Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Ορισμός διαπλοκής ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο διαγωνισμός είναι θεσμικά άκρως προβληματικός, νομικά έωλος και ηθικά διάτρητος, τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, ενώ σημείωσε ότι το τίμημα είναι πράγματι υψηλό, τόσο υψηλό όμως που γεννάει ερωτηματικά.

ΝΔ: Ορισμός διαπλοκής ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, χαρακτήρισε τον διαγωνισμό «ορισμό της διαπλοκής».

Όπως είπε, η κυβέρνηση αυθαιρέτησε χωρίς το ΕΣΡ και με τον περιορισμένο αριθμό αδειών που έδωσε. Η Νέα Δημοκρατία, επεσήμανε ο εκπρόσωπός της, είχε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση που προβλέπει κεντρικό ρόλο για το ΕΣΡ και πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος, χωρίς συγκεκριμένο αριθμό καναλιών. Αν είχε ισχύσει η πρόταση αυτή, υποστήριξε, «σήμερα θα είχαμε περισσότερη Δημοκρατία, περισσότερη ενημέρωση, περισσότερα κανάλια και περισσότερα έσοδα, χτυπώντας παράλληλα τη διαπλοκή».

Ο κ. Κουμουτσάκος έθεσε μια σειρά ερωτημάτων, καλώντας την κυβέρνηση να τα απαντήσει:

1. Γιατί κατασκευάζει ολιγοπώλιο καναλιών και ακρωτηριάζει την πολυφωνία;

2. Πόσα θα χαθούν από το κλείσιμο των καναλιών που ήδη λειτουργούν;

3. Πώς αισθάνονται ο κ. Τσίπρας, ο κ. Παπάς και η κ. Γεροβασίλη που θα πέσει «μαύρο» σε γνωστά κανάλια και θα βρεθούν στον δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι;

4. Πώς τολμούν και μιλούν για νίκη κατά της διαπλοκής, όταν ο κ. Καμμένος έχει στραφεί κατά του κ. Καλογρίτσα; Θα παραμείνει στη θέση του ο κ. Καμμένος;

5. Με αφορμή τον κ. Καλογρίτσα, υπάρχουν καλοί και κακοί εργολάβοι; Η ΝΔ αγωνίστηκε για το ασυμβίβαστο εργολάβων-προμηθευτών και ιδιοκτητών καναλιών και τον αγώνα αυτόν δεν τον εγκαταλείπουμε.

6. Γιατί μόλις τώρα ανακάλυψε η κυβέρνηση το ΕΣΡ και προτείνει τώρα να δοθούν οι άλλες άδειες (θεματικές και άλλες) υπό την εποπτεία του;

7. Τι θα κάνει η κυβέρνηση αν ο νόμος καταπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια;

8. Μήπως ήθελαν να προτάξει έστω κάτι στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, για να καλύψουν την παταγώδη αποτυχία τους;

Όπως είπε ο κ. Κουμουτσάκος, ο διαγωνισμός είναι θεσμικά άκρως προβληματικός, νομικά έωλος και ηθικά διάτρητος. Το τίμημα είναι πράγματι υψηλό, τόσο υψηλό που γεννάει ερωτηματικά. Το κάθε ολιγοπώλιο έχει μέσα του το σπέρμα της διαπλοκής, τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v