Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλύπτει τα νώτα, ξεκινά την αντεπίθεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα μηνύματα του προέδρου της ΝΔ κατά τη χθεσινή πρώτη σύσκεψη στα νέα γραφεία. Τι κρύβει το σημερινό ραντεβού με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Ξεκινά και πάλι στοχευμένες επισκέψεις και περιοδείες, με στόχο το «άνοιγμα» στην κοινωνία.

Καλύπτει τα νώτα, ξεκινά την αντεπίθεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Λίγα λόγια, πολύ και ουσιαστική δουλειά», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους συνεργάτες του, κατά τη χθεσινή πρώτη σύσκεψη που είχαν στα νέα γραφεία της ΝΔ στο Μοσχάτο. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην... πρεμιέρα ύστερα από τις καλοκαιρινές διακοπές, ουσιαστικά σήμανε την αντεπίθεση του κόμματός του η οποία θα περιλαμβάνει αφενός σκληρή πολυεπίπεδη κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα και αφετέρου ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις σε όλα τα «καυτά» μέτωπα που ταλανίζουν τους πολίτες. Για μία ακόμα φορά, μάλιστα, προέβλεψε ένα ιδιαίτερα δύσκολο φθινόπωρο και έθεσε τα γαλάζια στελέχη σε αυξημένη ετοιμότητα.

«Εμείς ζητάμε εκλογές γιατί ξέρουμε ότι αυτό είναι το καλύτερο για τη χώρα. Δεν μπορούμε να τις προκαλέσουμε μεν, αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνουν. Και εμείς οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι», ανέφερε στη διάρκεια του πρωινού καφέ ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα το απόγευμα θα επιχειρήσει να κλείσει ένα ακόμα εσωκομματικό μέτωπο.

Αυτό με τον συνυποψήφιό του για την ηγεσία Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος θα κάνει «ποδαρικό» στα νέα γραφεία της ΝΔ στις 16.30. Το ραντεβού κλείστηκε ύστερα από τηλεφώνημα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας προς τον πρόεδρο της ΝΔ το Δεκαπενταύγουστο για την ανταλλαγή ευχών και ενώ η μεταξύ τους σχέση μετά τις εσωκομματικές εκλογές δεν ήταν και η καλύτερη. Αρκετές φορές άλλωστε το τελευταίο διάστημα ο κ. Τζιτζικώστας, μέσω συνεντεύξεών του, έχει ασκήσει δριμεία κριτική στην ηγεσία της ΝΔ για την στρατηγική που εφαρμόζει αλλά και για τις επιλογές προσώπων, με πρώτο απ' όλα του Άδωνι Γεωργιάδη στη θέση του αντιπροέδρου.

Στο σημερινό τετ α τετ θα συζητηθούν, εκτός των άλλων, η ΔΕΘ και και η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη συμπρωτεύουσα σε ένα μήνα περίπου, ωστόσο δεδομένο είναι πως ο κ. Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να τακτοποιήσει τις όποιες ενδοπαραταξιακές εκκρεμότητες, ώστε να αντιμετωπιστεί εν τη γενέσει της η όποια εσωστρέφεια και στη συνέχεια να δοθεί έμφαση στην εποικοδομητική αντιπολίτευση, με φόντο την επιστροφή της ΝΔ στην εξουσία.

Στοχευμένες περιοδείες

«Βάζουμε σε τάξη το σπίτι μας και με αυτόν τον τρόπο, στέλνουμε ένα μήνυμα στην ελληνική κοινωνία: ότι μπορούμε να βάλουμε σε τάξη και τη χώρα. Και να την οδηγήσουμε στην έξοδο από την κρίση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης προσερχόμενος στη νέα «στέγη» του κόμματος.

Η προσέγγιση της κοινωνίας εξάλλου είναι και η βασική επιδίωξή του, κάτι που θα αποτυπωθεί εμπράκτως το επόμενο διάστημα όταν θα ξεκινήσει και πάλι στοχευμένες περιοδείες και επισκέψεις στην περιφέρεια αλλά και στην Αττική. «Αν δεν κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, αποκλείεται να πετύχουμε τους στόχους μας», τονίζει χαρακτηριστικά στενός συνεργάτης του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναγνωρίζοντας πάντως ότι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο αφού η κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη στο σύνολο του πολιτικού συστήματος. Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι η κοινωνική δράση του κόμματος «Κανένας στο περιθώριο» μέσω της οποίας προσφέρεται βοήθεια σε αδύναμους οικονομικά ανθρώπους σε όλη τη χώρα.

Αναφορικά με τις τελευταίες θεσμικές παρεμβάσεις του πρωθυπουργού, όπως ειπώθηκε στη χθεσινή σύσκεψη στο Μοσχάτο, η ΝΔ παρακολουθεί με σοβαρότητα κάθε θεσμικό ζήτημα, ωστόσο δεν πρόκειται να διευκολύνει τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία από τα πραγματικά της προβλήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v