Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξαναρχίζει ο «πρωινός καφές» στη ΝΔ

Πρεμιέρα σήμερα στα νέα γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς. Οι συστάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι εκτιμήσεις για το μέλλον της κυβέρνησης. Η ΔΕΘ, η συνταγματική αναθεώρηση και το συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ.

Ξαναρχίζει ο «πρωινός καφές» στη ΝΔ

Τα κεφάλια... μέσα στη ΝΔ ύστερα από τις ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές και από σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους συνεργάτες του εγκαινιάζουν τη νέα σεζόν και μάλιστα στο νέο τους «σπίτι».

Το καινούργιο γαλάζιο στρατηγείο στεγάζεται στην οδό Πειραιώς 62 στο Μοσχάτο όπου για νωρίς το πρωί έχει δοθεί το ραντεβού του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το επιτελείο του για τον πρώτο «πρωινό καφέ». Όπως εκτιμά ο κ. Μητσοτάκης, το επόμενο διάστημα θα είναι «καυτό», η κυβέρνηση θα βρεθεί στα... σχοινιά και η κοινωνική δυσφορία για τα πεπραγμένα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης θα ενταθεί. Κάτι που πρακτικά σημαίνει, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι το κόμμα του θα πρέπει να βρίσκεται σε απόλυτη εγρήγορση για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και να εμφανιστεί πειστικό στα μάτια των πολιτών ως η μοναδική αξιόπιστη εναλλακτική λύση για τη χώρα.

Στη ΝΔ εκφράζουν τις αμφιβολίες τους ότι θα μπορέσει να βγει ο προϋπολογισμός του 2016 και ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να καταθέσει τον προϋπολογισμό του 2017, κάτι που αποτέλεσε αντικείμενο της χθεσινής κόντρας με την κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση στο μάθημα των δημοσίων οικονομικών κόβεται... Η πολιτική της υπερφορολόγησης δεν οδηγεί πουθενά, καθώς συντηρεί την ύφεση και θεριεύει την φοροδιαφυγή», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας ότι «αρκούσε μόλις ένας μήνας (Ιούλιος) αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων για να διαλυθεί η εικονική πραγματικότητα που καλλιεργούσε η κυβέρνηση».

Τα μέτωπα τα οποία θα περιληφθούν στην αντιπολιτευτική ρητορική της ΝΔ είναι πολλά και θα επαναπροσδιοριστούν κατά τις σημερινές πρώτες συσκέψεις στο Μοσχάτο, όπου θα επανεκτιμηθεί η διαμορφωθείσα κατάσταση και θα τεθούν επί τάπητος οι προσεχείς στόχοι. Κεντρικό στοίχημα στο γαλάζιο στρατόπεδο ορίζουν πλέον τη ΔΕΘ, όπου θα παρουσιαστεί το πλαίσιο της γαλάζιας οικονομικής πρότασης, ενώ για το επόμενο διάστημα ετοιμάζεται και εκδήλωση όπου θα παρουσιαστούν οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την συνταγματική αναθεώρηση.

Ιδιαίτερη σημασία ο κ. Μητσοτάκης δίνει και στο συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ, στις 14 με 16 Οκτωβρίου, με τη γαλάζια νεολαία -σύμφωνα με τη βούληση του προέδρου της ΝΔ- να διατηρεί την αυτοτέλειά της και να εξακολουθεί να λειτουργεί σε άλλο χώρο από αυτόν που από σήμερα θα φιλοξενεί το κόμμα.

Το νέο κτίριο

Η οδός Πειραιώς είναι ο τρίτος σταθμός στην ιστορία της γαλάζιας παράταξης. Πρώτος ήταν αυτός στο ιστορικό νεοκλασικό της Ρηγίλλης, όπου η ΝΔ στεγάστηκε επί 38 συναπτά έτη (από το 1975 έως το 2013), ακολούθησε η Συγγρού (από το 2011 έως τώρα, με την περίοδο 2011-2013 να ανήκουν στο κόμμα και τα δύο κτίρια) και πλέον η νέα σελίδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανοίγει στο Μοσχάτο.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται στο πλαίσιο του οικονομικού συμμαζέματος της ΝΔ που έχει εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει από την προεκλογική εσωκομματική περίοδο. Πλέον από 95.000 ευρώ ενοίκιο που πλήρωνε μέχρι τώρα στη Συγγρού, η ΝΔ θα πληρώνει 9.800 ευρώ μηνιαίως.

Το νέο τριώροφο κτίριο χτίστηκε το 1989, η επιφάνειά του φθάνει τα 2.500 τετραγωνικά μέτρα και παλαιότερα στέγαζε τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας JVC. Στο τέλος του 2009 η ιαπωνική πολυεθνική εταιρία αποφάσισε να αποχωρήσει και από τότε ο χώρος παρέμενε αναξιοποίητος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v