Το δίκτυο αποχέτευσης των Ρομά εντός του οικισμού Αγία Σοφία, στα Διαβατά, καθάρισε η ΕΥΑΘΕΥΑΠΣ +1,47% μετά από αίτημα των ίδιων των κατοίκων του και παρότι η συγκεκριμένη αρμοδιότητα δεν ανήκει στην εταιρεία.
Ο καθαρισμός του εσωτερικού δικτύου του οικισμού, που βρισκόταν σε απελπιστική κατάσταση, έγινε το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου από τα συνεργεία της ΕΥΑΘΕΥΑΠΣ +1,47%, προκειμένου να διασφαλιστούν οι ελάχιστες συνθήκες υγιεινής στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ΕΥΑΘΕΥΑΠΣ +1,47%, με σκοπό να διασφαλιστεί κι η επαρκής υδροδότηση του οικισμού και κατά συνέπεια η αξιοπρεπέστερη διαβίωση των κατοίκων του, θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα αγωγό ύδρευσης με νέο, μεγαλύτερου διαμετρήματος.
Σημειωτέον ότι η περιοχή αυτή του δήμου Δέλτα αντιμετωπίζεται ολόκληρη ως μοναδικός πελάτης με ένα υδρόμετρο, χωρίς εξατομίκευση των χρεώσεων, απόρροια του αρχικού χαρακτήρα του οικισμού ως χώρου οργανωμένης, προσωρινής μόνο εγκατάστασης. Μετά την αυθαίρετη επέκταση του οικισμού τα τελευταία χρόνια, σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στην παροχέτευση των όμβριων υδάτων απειλώντας την υγεία των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin