Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ανήσυχες ημέρες Αυγούστου» λόγω Δικαιοσύνης-TV

Η υπερδραστηριότητα που επιδεικνύει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και η ανακοίνωση της τελικής λίστας ενδιαφερομένων για τις τηλεοπτικές άδειες, ανεβάζουν και το πολιτικό θερμόμετρο. Οι κόντρες κυβέρνησης- αντιπολίτευσης.

«Ανήσυχες ημέρες Αυγούστου» λόγω Δικαιοσύνης-TV

Μόνο στις “ήσυχες μέρες του Αυγούστου” του Παντελή Βούλγαρη δεν παραπέμπει η δραστηριότητα της Δικαιοσύνης τις τελευταίες ώρες, με το πολιτικό δυναμικό “να παρακολουθεί” (από τις παραλίες, αν και ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να βρίσκεται αύριο στο Μαξίμου) και να ετοιμάζεται για την μετά τον Δεκαπενταύγουστο αντιπαράθεση.

Ταυτόχρονα, στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών αδειών, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το πολιτικο-εκδοτικό θερμόμετρο. Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ανακοίνωσε και επίσημα την τελική λίστα των ενδιαφερομένων που περνούν στην επόμενη φάση – δηλαδή, στην δημοπρασία η οποία θα γίνει προς το τέλος του μήνα. Και από αυτή θα λείπει το Mega, καθώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να καλύψει τις ελλείψεις στο φάκελο που υπέβαλε. 

Τα παραπάνω θα μπορούσαν να μην βρίσκουν (ακόμα…) θέση στην πολιτική ειδησεογραφία των ημερών, πλην όμως μία ανακοίνωση της ΝΔ και η απάντηση του Μαξίμου λειτούργησαν ως προεόρτια για ό,τι έρχεται.

Ειδικότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση για την (χθεσινή) απόφαση του Κέντρου Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου να δεσμεύσει την κινητή και ακίνητη περιουσία του Γιάννη Αλαφούζου εξ΄ αιτίας της μη αιτιολόγησης, από τον ίδιον, ποσού περίπου 50 εκατ ευρώ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται μεν ότι «ο έλεγχος πρέπει να γίνει», ωστόσο εκφράζεται προβληματισμός για το timing της απόφασης επειδή βρίσκεται σε εξέλιξη η αδειοδότηση των τηλεοπτικών αδειών.

Κυβερνητικές πηγές άδραξαν την ευκαιρία να κατηγορήσουν «τη ΝΔ και την ηγεσία της» ως «ιστορικά υπόλογους για τη χρόνια και σκόπιμη αδράνεια που οδήγησε στην πολυεπίπεδη ανομία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου» και «δυστυχώς θυμίζει στο λαό με κάθε αφορμή ότι εναντιώνεται στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».

Οσο για την δικαστική δραστηριότητα;

* Ο Αύγουστος μπήκε με την απόφαση του Αρείου Πάγου, δια της εισαγγελέως του Ξένης Δημητρίου, να επαναπέμψει τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου στη Δικαιοσύνη, για τη γνωστή υπόθεση της “τεχνιτής διόγκωσης του ελλείματος που οδήγησε στα μνημόνια”.

* Χθες, η κ. Δημητρίου άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου και δύο ακόμη εισαγγελικών λειτουργών, για την μη έγκαιρη μετάφραση του βουλεύματος για την υπόθεση της Siemens, που οδήγησε στην επ΄αόριστον αναβολή της δίκης.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει σχετικά το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για την “τύχη” των τριών λειτουργών, ενώ παραμένει άγνωστο αν και πότε θα συνεχισθεί η χρονίζουσα εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης.

* Χθες, επίσης, η κ. Δημητρίου άσκησε αναίρεση κατά της γνωστής απόφασης για αναβολή της δίκης του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη με κατηγορία την παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες.

Την τελική απόφαση θα πάρει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου στο άμεσο χρονικό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v