Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαφοροποίηση τριών βουλευτών του Ποταμιού στην ψηφοφορία

Διαφοροποίηση τριών βουλευτών του Ποταμιού στην ψηφοφορία

Με δύο γραμμές θα κατέβει πιθανότατα το Ποτάμι στην αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο. Συγκεκριμένα, ενώ όλοι οι βουλευτές του κόμματος αναμένεται να καταψηφίσουν επί της αρχής το νομοσχέδιο και το ακροτελεύτιο άρθρο που ορίζει τις προϋποθέσεις για την έναρξη ισχύος των ρυθμίσεων, τρεις βουλευτές, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαφοροποιηθούν σε ένα άρθρο. 

Οι Σπύρος Δανέλλης, Σπύρος Λυκούδης και Γρηγόρης Ψαριανός φέρονται έτοιμοι να ψηφίσουν «παρών» στο άρθρο 2 το οποίο αναφέρεται στην κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, με το αιτιολογικό ότι μεταξύ της πλήρους κατάργησης και της πριμοδότησης με 50 έδρες η πρόταση του Ποταμιού είναι πιο κοντά στο πρώτο. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι υπόλοιποι βουλευτές του Ποταμιού θα καταψηφίσουν και αυτό το άρθρο του νομοσχεδίου, όπως και όλα τα υπόλοιπα.

Επισήμως δεν τίθεται θέμα εσωτερικής λειτουργίας καθώς «ο καθένας μπορεί να ψηφίσει κατά συνείδηση», ωστόσο η συγκεκριμένη διαφοροποίηση, κατά κάποιους, προκαλεί ερωτηματικά για το αρραγές του κόμματος μελλοντικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v