Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Έλιωσαν» οι πάγοι στις σχέσεις Μητσοτάκη - Μεϊμαράκη

Η συνάνταση των δύο ανδρών ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις. Ωστόσο πηγές του κόμματος μιλούσαν, αμέσως μετά, για «θερμό κλίμα στη συνάντηση, στην οποία συζητήθηκαν όλες οι τρέχουσες εξελίξεις».

«Έλιωσαν» οι πάγοι στις σχέσεις Μητσοτάκη - Μεϊμαράκη

Περισσότερο από μία ώρα διήρκεσε το τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή.

Δηλώσεις δεν έγιναν από καμία πλευρά, ωστόσο, πηγές του κόμματος μιλούσαν, αμέσως μετά, για «θερμό κλίμα στη συνάντηση, στην οποία συζητήθηκαν όλες οι τρέχουσες εξελίξεις».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπήρχε ταύτιση απόψεων μεταξύ των δύο. «Αν υπήρξε οποιοδήποτε συννεφάκι δεν υπάρχει πια. Ο καιρός στη ΝΔ είναι αίθριος. Η ΝΔ δεν έχει -και μάλιστα σε ώρες μάχης- την πολυτέλεια να μην έχει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην πρώτη γραμμή», έλεγε χαρακτηριστικά συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το τετ α τετ είχε κλειστεί με πρωτοβουλία του ιδίου του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος τηλεφώνησε στον συνυποψήφιό του για την αρχηγία, ζητώντας του να τα πουν από κοντά.

Η ανταπόκριση του πρώην προέδρου της ΝΔ ήταν θετική. Είχε προηγηθεί η προχθεσινή επανατοποθέτηση της φωτογραφίας του κ. Μεϊμαράκη δίπλα σε αυτές των άλλων διατελεσάντων προέδρων της γαλάζιας παράταξης στη Συγγρού, μετά και τη δυσφορία που αυτός είχε εκφράσει για την... αποκαθήλωσή του.

Πεποίθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι, έξι μήνες μετά την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος, η ΝΔ, ενωμένη, να επικεντρωθεί στην «εποικοδομητική αντιπολίτευση», την παρουσίαση στην κοινωνία της εναλλακτικής της πρότασης και την επάνοδο στην εξουσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v