Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριστικά ανέφικτος ο στόχος των 200

Δεν θα εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές η απλή αναλογική που εισηγήθηκε η κυβέρνηση.

Οριστικά ανέφικτος ο στόχος των 200

Εξανεμίζονται και οι τελευταίες ελπίδες της κυβέρνησης για τη συγκέντρωση 200 βουλευτών που θα ψηφίσουν τον εκλογικό νόμο, καθώς πριν από λίγο η Χρυσή Αυγή έκανε γνωστό, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ότι θα αποχωρήσει κατά την ψηφοφορία της Πέμπτης.

Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι οι θετικές ψήφοι των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Ένωσης Κεντρώων, του ΚΚΕ (σε συγκεκριμένα άρθρα), του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου και του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου δεν επαρκούν για να ισχύσουν οι αλλαγές από τις αμέσως επόμενες εκλογές.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, «θα μπορούσαμε να εκλέξουμε 6 με 8 βουλευτές παραπάνω. Αλλά αυτό δεν μας ενδιαφέρει και γι’ αυτό τον λόγο δεν θα δεχθούμε να γίνουμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας θα αποχωρήσουμε, δεν έχουμε να ασχοληθούμε με τίποτα», σημείωσε.

Η δήλωση Μιχαλολιάκου

Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Ν. Γ. Μιχαλολιάκος δήλωσε από το περιστύλιο της Βουλής για τον εκλογικό νόμο:

"Η Χρυσή Αυγή το κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών δεν πρόκειται να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ όπως δεν στήριξε και την Νέα Δημοκρατία.

Δεν πρόκειται να ψηφίσει τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δεν ψήφισε και για Πρόεδρο της Δημοκρατίας την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι ένα κίνημα εθνικιστικό στην υπηρεσία του Ελληνικού Λαού και μόνο!".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v