Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαξίμου: «Ψυχραιμία» και στήριξη της εκλεγμένης κυβέρνησης στην Αγκυρα

Με τον Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ θα επικοινωνήσει την Κυριακή ο Αλ. Τσίπρας. «Ολονυχτία» με μπαράζ συσκέψεων στην Αθήνα και μήνυμα στήριξης στην δημοκρατική νομιμότητα. Η συνεννόηση με Μητσοτάκη και η επιφυλακή στις ένοπλες δυνάμεις.

Μαξίμου: «Ψυχραιμία» και στήριξη της εκλεγμένης κυβέρνησης στην Αγκυρα

Σε συντονισμό με τους εταίρους, η κυβέρνηση εξέπεμψε αργά τη νύχτα μήνυμα στήριξης της εκλεγμένης κυβέρνησης της Τουρκίας ενώ ήταν σε εξέλιξη οι «μάχες» στην Αγκυρα.

Πηγές από Μαξίμου και Προεδρία της Δημοκρατίας έκαναν γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Προκόπης Παυλόπουλος θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή (τελικά) με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο πρωθυπουργό, ενώ είχαν ήδη ανταλλάξει ενημέρωση τα διπλωματικά γραφεία των δύο πλευρών.

Το κυβερνητικό επιτελείο και ο πρωθυπουργός βρίσκονταν επί ποδός από νωρίς το βράδυ, καθώς τον κ.Τσίπρα είχαν ενημερώσει για την «κινητικότητα» στη γείτονα ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος και ο διοικητής της ΕΥΠ, από τον οποίον ζήτησε ο πρωθυπουργός να παράσχει ενημέρωση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα, εξελίσσονταν συνεχείς συσκέψεις στα υπουργεία Αμυνας (με όλα τα ανώτατα στελέχη του Στρατού να έχουν μεταβεί στο Πεντάγωνο) και Προστασίας του Πολίτη. Οι πρώτες αποφάσεις αφορούσαν την «κατάσταση επιφυλακής» στις παραμεθόριες περιοχές (Εβρος και νησιά του Ν/Α Αιγαίου), ενώ διαψεύσθηκαν οι φήμες που κυκλοφόρησαν περί αναστολής αδειών στις ένοπλες και ένστολες δυνάμεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα από την Μογγολία, όπου μετείχε στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών ΕΕ-Ασίας, καθώς κρίθηκε επιβεβλημμένη η επιτόπια παρουσία του στις συνεχείς κυβερνητικές συσκέψεις και ο συντονισμός των διπλωματικών κινήσεων.

"Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις με προσοχή και ψυχραιμία", ήταν η επίμονη διαβεβαίωση του Μαξίμου. Σ΄αυτή τη στάση συμφώνησαν ο κ.Μητσοτάκης και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την τηλεφωνική συνομιλία τους με τον κ.Τσίπρα λίγο πριν από τις 2.30 το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v