Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Ο πολιτικός χάρτης αλλάζει

"Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του είναι ανεπιθύμητοι σε ολόκληρη τη χώρα", είπε ο αρχηγός της ΝΔ απευθυνόμενος στους βουλευτές του. Βυθίζουν την οικονομία, τα μέτρα 9 δισ. που πήρε λόγω ανικανότητας η κυβέρνηση. Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Ο πολιτικός χάρτης αλλάζει

Τώρα πληρώνουμε τον λογαριασμό της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης Τσίπρα - επιμένουμε στο αίτημά μας για εκλογές - αμέσως μετά τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης της ΝΔ θα αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο που θα ψηφίσει η παρούσα Βουλή.

Αυτό είναι το τρίπτυχο πάνω στο οποίο ξεδίπλωσε την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αίσθηση πάντως προκάλεσε ότι δεν έκανε αναφορά στην υπόθεση της Siemens.

«Είστε ανεπιθύμητοι»

"Τα μέτρα τα πήρε μόνη της η κυβέρνηση λόγω ανικανότητας και ιδεοληψίας», είπε, αναφερόμενος στα φορολογικά μέτρα ύψους 9 δισ. ευρώ "που βυθίζουν την οικονομία".

Εκανε ειδική μνεία στα αλλεπάλληλα λουκέτα μεγάλων επιχειρήσεων, στη δραματική κατάσταση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην κατάρρευση των εξαγωγών, τονίζοντας ότι μειώθηκε κατά 1 δισ. ευρώ το εμπορικό ισοζύγιο.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε "ανεπιθύμητους σε ολόκληρη τη χώρα" τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του, ενώ αιτιολόγησε το αίτημά του για εκλογές λέγοντας ότι "η δυσαρμονία μεταξύ κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και κοινωνίας είναι καθολική".

Τηλεοπτικές άδειες: Θα αποκαταστήσουμε την τάξη

Για τις τηλεοπτικές άδειες επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι η κυβέρνησή του "θα αποκαταστήσει την τάξη", διότι, όπως είπε, η σημερινή κυβέρνηση προέβη σε μεθοδεύσεις παρακάμπτοντας το ΕΣΡ και μεταφέροντας αρμοδιότητες στον υπουργό Επικρατείας. Προς το παρόν, ζήτησε να παγώσει ο διαγωνισμός μέχρι να αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Απλή αναλογική: Θα την καταργήσουμε αμέσως

Για τον εκλογικό νόμο (σ.σ. θα ψηφισθεί την επόμενη εβδομάδα από την Ολομέλεια της Βουλή) είπε εκ νέου ότι η δική του κυβέρνηση θα τον αλλάξει "αμέσως μετά τον σχηματισμό της".

Αποδίδοντας στην κυβέρνηση "πολιτικό αμοραλισμό" ("δεν έχουν κανέναν απολύτως φραγμό, καμία δημοκρατική αγωγή, καμία πατριωτική ευαισθησία"), κάλεσε τους βουλευτές να μη δώσουν 200 ψήφους στην επικείμενη ψηφοφορία, ώστε να μην ισχύσει η απλή αναλογική από τις επόμενες εκλογές.

Εξεταστική επιτροπή για τη διαπραγμάτευση Τσίπρα

Επανέφερε τη δέσμευσή του για σύσταση Εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει την περσινή διαπραγμάτευση, ενώ για τη "γαλάζια" οικονομική πρόταση παρέπεμψε στο υπό διαμόρφωση κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

"O πολιτικός χάρτης αλλάζει, το πολιτικό προβάδισμα της ΝΔ είναι ισχυρό, η πλειοψηφία πιστεύει ότι η ΝΔ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση ενώ καταγράφεται υπεροχή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του πρωθυπουργού κι αυτό οφείλεται στο ότι ένα σημαντικό ποσοστό της κοινωνίας πιστεύει στη ΝΔ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση, γι' αυτό ζητήσαμε εκλογές και θα συνεχίσουμε να τις ζητάμε. Εμείς υπηρετούμε τον ελληνικό λαό, όλη την κοινωνία», κατέληξε.

H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η πολλαπλή στήριξη που προσέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών καναλιών, συνιστά ομολογία διαπλοκής.

Τη στιγμή που επιχειρείται από την κυβέρνηση να μπει τάξη στο τηλεοπτικό πλαίσιο, μέσω του διαγωνισμού για τις άδειες, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να συνταχθεί με το καθεστώς της ασυδοσίας, στη δημιουργία του οποίου το κόμμα του έχει συμβάλλει καθοριστικά.

Για μία ακόμα φορά, ο επικεφαλής της Ν.Δ. ζήτησε περικοπές δαπανών, αποφεύγοντας ωστόσο να αποσαφηνίσει σε ποιες δαπάνες αναφέρεται. Μήπως να γίνει πιο συγκεκριμένος; Μήπως εννοεί απολύσεις, μειώσεις μισθών και περικοπές στις δαπάνες για το κράτος πρόνοιας;

Μήπως ξέχασε ο κ. Μητσοτάκης σε ποιο κόμμα ανήκαν ο κ. Μπαλτάκος και ο κ. Κρανιδιώτης, με τους οποίους η Χρυσή Αυγή είχε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας; Σε ποιου είδους δημοκρατία παραπέμπει το μπόνους των 50 εδρών του ισχύοντος εκλογικού νόμου, για τη διατήρηση του οποίου αναζητά εναγωνίως συμμαχίες ο κ. Μητσοτάκης;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v