Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινά αύριο το Κτηματολογικό Γραφείο στο Αιγάλεω

Στο Κτηματολογικό Γραφείο Αιγάλεω θα απευθύνονται από αύριο οι κάτοικοι του δήμου αντί για το Υποθηκοφυλακείο της περιοχής. Στο νέο γραφείο μπορούν να προχωρήσουν και σε αλλαγές στις εγγραφές του Κτηματολογίου.

Ξεκινά αύριο το Κτηματολογικό Γραφείο στο Αιγάλεω

Αύριο Τρίτη 12/7/2016 ξεκινά η λειτουργία του  Κτηματολογικού Γραφείου  στο Αιγάλεω. Οι δικαιούχοι ακίνητης περιουσίας στον ανωτέρω Ο.Τ.Α. στο εξής για όλες τις συναλλαγές τους θα απευθύνονται στο αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο αντί για το Υποθηκοφυλακείο, του οποίου όλα τα στοιχεία επέχουν πλέον θέση αρχείου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως μέσα σε προθεσμία επτά (7) ετών, οι δικαιούχοι εγγραπτέων δικαιωμάτων κάτοικοι εσωτερικού, κάτοικοι εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο, μπορούν να διορθώσουν τις αρχικές εγγραφές σε ακίνητα της περιοχής αυτής για μη δηλωθέντα δικαιώματα κατά την κτηματογράφηση ή άλλα σφάλματα. Yπενθυμίζεται ότι η επταετία ισχύει από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την έναρξη της λειτουργίας του Κτηματολογίου.

Μετά το πέρας της προθεσμίας, οι εγγραφές στο Κτηματολόγιο γίνονται οριστικές και παράγουν αμάχητο τεκμήριο υπέρ των εγγεγραμμένων στο Κτηματολόγιο, δηλαδή αποκλείεται οποιαδήποτε μεταβολή του περιεχομένου τους.  Για την εν λόγω περιοχή, οι δικαιούχοι ένα μήνα μετά την έναρξη λειτουργίας του γραφείου μπορούν να ελέγξουν τα στοιχεία της εγγραφής τους (ακίνητο, δικαίωμα, τίτλο κτήσης) μέσα από την εφαρμογή «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες - Τελικά Στοιχεία Κτηματογράφησης – Αρχικές Εγγραφές» στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε. (www.ktimatologio.gr).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v