Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καραβίας: Στα 85 εκατ. τα δάνεια της Eurobank σε ΜΜΕ

Στα 8,5 εκατ. ευρώ συν τόκους 13 εκατ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη Eurobank. Το 2011 οι τελευταίες πληρωμές από τα δυο κόμματα. Ληξιπρόθεσμες οφειλές 13 εκατ. από Τηλέτυπο. Τι κατέθεσε ο Φ. Καραβίας στην αρμόδια επιτροπή της βουλής.

Καραβίας: Στα 85 εκατ. τα δάνεια της Eurobank σε ΜΜΕ

Δεν υπάρχει περίπτωση η τράπεζα να έχει κάνει δανειοδότηση, παραβιάζοντας τις νομοθετικές απαιτήσεις, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, στην κατάθεσή του στην επιτροπή διερεύνησης νομιμότητας δανειοδότησης πολιτικών κομμάτων και ΜΜΕ της Βουλής.

Ο κ. Καραβίας υπογράμμισε ότι τα δάνεια στα κόμματα και τα ΜΜΕ δόθηκαν με αμιγώς τραπεζικά κριτήρια. Σημείωσε δε ότι τα περισσότερα δάνεια στη Eurobank είναι ενήμερα.

Ληξιπρόθεσμα είναι δάνεια προς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ύψους 8,5 εκατ. (συν τόκους 13 εκατ. ευρώ) τα οποία έχουν καταγγελθεί, υπογράμμισε ο τραπεζίτης. 

Τόνισε δε ότι η τράπεζα ακολουθεί συντηρητική πολιτική, καθώς η έκθεση της Eurobank είναι στο 2,5% του συνολικού δανεισμού της ΝΔ και στο 3% σε σχέση με το συνολικό δανεισμό των κομμάτων. 

Επιβεβαίωσε ότι οι τελευταίες πληρωμές από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έγιναν το 2011 και έκτοτε ακολούθησαν διαπραγματεύσεις.

Τα δάνεια προς τα ΜΜΕ

Οσον αφορά στα δάνεια των ΜΜΕ, ο κ. Καραβίας υπογράμμισε ότι η έκθεση της Eurobank είναι στο 10% του συνολικού δανεισμού των μέσων μαζικής ενημέρωσης. 

Υπογράμμισε ότι ληξιπρόθεσμα δάνεια στην τράπεζα έχουν η Τηλέτυπος, η Ναυτεμπορική και ο όμιλος επιχειρήσεων του Δ. Κοντομηνά.

Όπως είπε, η Τηλέτυπος έχει ληξιπρόθεσμη οφειλή 13 εκατ. ευρώ, ο όμιλος Κοντομηνά 3,38 εκατ. ευρώ και η Ναυτεμπορική 148 χιλ. ευρώ. Επεσήμανε δε ότι η τράπεζα δεν έχει εκκρεμότητα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha αλλά το ποσό αφορά στις ευρύτερες δραστηριότητες του κ. Κοντομηνά.

Υπογράμμισε ότι η Eurobank έχει τη μικρότερη έκθεση δανείων προς τον κλάδο των ΜΜΕ, στα 85 εκατ. ευρώ.

Ερωτηθείς για δάνειο της Καθημερινής, υπογράμμισε ότι εξυπηρετείται κανονικά. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v