Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Στο city του Λονδίνου για επενδύσεις και... συμμαχίες

Ποιες συναντήσεις θα έχει στην αγγλική πρωτεύουσα ο πρόεδρος της ΝΔ. Τα επιχειρήματα και οι προτάσεις του προς τα επενδυτικά funds. Το άλλο μείγμα πολιτικής και ο λαϊκισμός. Οι ευκαιρίες, οι προκλήσεις και οι... προσκλήσεις.

Μητσοτάκης: Στο city του Λονδίνου για επενδύσεις και... συμμαχίες

Στη σκιά του Brexit που αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα οι Βρετανοί πολίτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο, προσκεκλημένος επιφανών οικονομικών παραγόντων, στους οποίους θα παρουσιάσει το αφήγημά του για την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή οικονομία. Με προφανή στόχο να ενδυναμώσει τη διεθνή εικόνα του, ως εν δυνάμει πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει να καλλιεργήσει το κλίμα για μελλοντικές συνεργασίες και επενδυτικές προτάσεις για τη χώρα μας.

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να δώσει το παρών στο road show το οποίο συνδιοργανώνουν η Deutshe Bank και η Goldman Sachs.

Επίσης, θα έχει συναντήσεις με το επιτελείο του οίκου PIMCO, καθώς και με τη συντακτική ομάδα των Financial Times, ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο παρουσία και επιφανών ομογενών του City.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει και από την πρωτεύουσα της Αγγλίας τις θέσεις της ΝΔ για την οικονομία, την αδιέξοδη πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα και την ανάγκη αλλαγής του μείγματος του προγράμματος, αντιπροτείνοντας πρωτογενή πλεονάσματα στο 2% και ανάπτυξη στο 4%. Παράλληλα, θα μιλήσει για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να μπορέσει να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας, με χαμηλότερη φορολογία και παροχή αναπτυξιακών κινήτρων. Έτσι, θα πει, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα αντιμετωπισθεί το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αυτό της ανεργίας.

Θέσεις απασχόλησης

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει για την ανάγκη δημιουργίας 120.000 νέων θέσεων απασχόλησης τον χρόνο, κάτι που συνεπάγεται 100 δισ. ευρώ ιδιωτικές επενδύσεις στα επόμενα 5 χρόνια και στο πλαίσιο αυτό θα απευθύνει κάλεσμα στα ενδιαφερόμενα funds να κοιτάξουν θετικά τις επενδυτικές προκλήσεις στην Ελλάδα.

Η πρόταση της ΝΔ, λένε στη Συγγρού, δίνει και μια προοπτική για το πώς πρέπει να κινηθεί η Ευρώπη στο σύνολό της κατά τις δύσκολες αυτές μέρες, μετά την απόφαση των Βρετανών για έξοδο της χώρας τους από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Ιδιαίτερη έμφαση και αυτό το διήμερο στο Λονδίνο, ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει στον κίνδυνο του λαϊκισμού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτός, όπως θα πει, «δεν λύνει προβλήματα, αλλά αντίθετα τα μεγαλώνει και πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα».

Στο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη ήταν αρχικά ενταγμένη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, στην οποία θα συμμετείχε για λίγο και ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ωστόσο, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, το συγκεκριμένο ραντεβού ματαιώθηκε.

Την Τετάρτη, φεύγοντας από το Λονδίνο, ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v