Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα κριτήρια με τα οποία αξιολογήθηκε το ΤΧΣ

Δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ μόλις χθες τα κριτήρια με τα οποία αξιολογήθηκαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ. Η απόφαση της Επιτροπής Επιλογής είχε ληφθεί στις 17 Μαίου.

Τα κριτήρια με τα οποία αξιολογήθηκε το ΤΧΣ

Μόλις χθες δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα κριτήρια με τα οποία αξιολόγησε η Επιτροπή Επιλογής τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ.

Από το ΦΕΚ προκύπτει ότι τα κριτήρια της αξιολόγησης θεσπίστηκαν από την Επιτροπή κατά τη συνεδρίασή της στις 17 Μαίου και αναρτήθηκαν στο ΦΕΚ χθες, ημέρα κατά την οποία επρόκειτο να παραδοθεί το πόρισμα της αξιολόγησης στον υπουργό Οικονομικών.

Με βάση το ΦΕΚ το δεσμευτικό κριτήριο για τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου (σ.σ συμπεριλαμβάνεται και ο πρόεδρος του ΔΣ) και της εκτελεστικής επιτροπής είναι να μην προκύπτει δυνητική σύγκρουση συμφερόντων ενώ στα βαθμολογούμενα κριτήρια περιλαμβάνονται τα εξής:

- H εμπειρία και η βαρύτητα της προσωπικότητας, σε σχέση με το αντικείμενο εργασίας.

- H ανεξαρτησία και η τήρηση της εμπιστευτικότητας.

- H τήρηση εμπιστευτικότητας.

- Oι διοικητικές ικανότητες στην παρακολούθηση των εργασιών της Εκτελεστικής Επιτροπής και στην επίλυση κρίσεων (σ.σ για μέλη του Γ.Σ.), ενώ για τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής τα κριτήρια είναι ικανότητες άσκησης διοίκησης (καθοδήγηση προσωπικού, κατάρτιση προϋπολογισμού, έγκαιρος διορισμός και καθοδήγηση εκπροσώπων του ΤΧΣ στα Δ.Σ. τραπεζών) 

- Iκανότητες άσκησης στρατηγικής με βάση τις αρμοδιότητες του Ταμείου, τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο και τα δικαιώματα με βάση τα RFAs.

- Επιτυχία στην προώθηση των συμφερόντων των ενδιαφερόμενων μελών, καλή επικοινωνία με κυβέρνηση και Θεσμούς και επίτευξη σεβασμού στο ΤΧΣ από τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών.

Η απόφαση της Επιτροπής με ημερομηνία 17 Μαίου υπογράφεται από τον πρόεδρό της Fr. Papadia και τα μέλη Nyberg Lars, j. Kiraly, Π. Δουμάνογλου, Αιμ. Αυγουλέας και P. Yngwe.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v