Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Αθήνα για στήριξη και... μπίζνες ο Ζ. Γκάμπριελ

Στόχος η γερμανική συμμετοχή στις ιδιωτικοποιήσεις, τον συνοδεύουν 40 επιχειρηματίες. Αύριο το Ελληνογερμανικό συνέδριο για την ενέργεια. Κοινή διακήρυξη για την ενέργεια. Συνάντηση με Π. Παυλόπουλο και Α. Τσίπρα.

Στην Αθήνα για στήριξη και... μπίζνες ο Ζ. Γκάμπριελ

Με την ιδιότητα του αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ωστόσο στο Μαξίμου αναδεικνύουν ιδιαίτερα και τη θέση του στην ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, ως μέλους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

"Δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο", ήταν η φράση του Αλέξη Τσίπρα στην προχθεσινή σύνοδο ηγετών του ΕΣΚ με αντικείμενο την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ, όταν ο κ. Γκάμπριελ μίλησε για αλλαγή της ευρωπαϊκής πορείας προς το τρίπτυχο Δημοκρατία-Ανάπτυξη-Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν τη στήριξη που πρόσφερε ο αντικαγκελάριος στη χώρα κατά το προηγούμενο διαπραγματευτικό δίμηνο, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, ενώ τον εντάσσουν στους ένθερμους υποστηρικτές της ελάφρυνσης του χρέους, "κόντρα" στον Β. Σόιμπλε.

Ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις

Με τη θεσμική ιδιότητά του πάντως ο κ. Γκάμπριελ ήρθε στην Αθήνα... για μπίζνες. Είναι ενδεικτικό ότι συνοδεύεται από 40 επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με αφορμή το αυριανό Ελληνογερμανικό συνέδριο που έχει θέμα "Ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα και στη Γερμανία - Προοπτικές για το 2020 και έπειτα".

Ως πρόγευση, αναμένεται να υπογραφεί κοινή διακήρυξη με το υπουργείο Περιβάλλοντος-Ενέργειας, ενώ, κατά το επίσημο πρόγραμμα, ο κ. Γκάμπριελ "θα έχει επενδυτικές συζητήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας".

Κατά την Deutsce Welle δε, στόχος της επίσκεψης είναι η γερμανική συμμετοχή στις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις μέσω μεγάλων εταιριών (όπως η Fraport), τραπεζών και βιομηχανιών της.

Ο κ. Γκάμπριελ θα συναντηθεί στις 12:00 μ. με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και μία ώρα αργότερα με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αύριο θα δει τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v