Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Οι ισπανικές κάλπες δεν έλυσαν το πολιτικό πρόβλημα

Μια εύθραυστη κυβέρνηση του Λαϊκού κόμματος προβλέπει ο οίκος. Εκτιμά ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί σενάριο νέων εκλογών στα τέλη της χρονιάς.

Citi: Οι ισπανικές κάλπες δεν έλυσαν το πολιτικό πρόβλημα

Ως «ημιτελές» χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών η Citi, εκτιμώντας ότι δεν επιτρέπει να αρθεί το αδιέξοδο που προκλήθηκε μετά τις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου. 

Ο οίκος σημειώνει ότι οι ψηφοφόροι έδωσαν ώθηση στα «παλαιά» κόμματα, μειώνοντας τις πιθανότητες για μια αριστερή κυβέρνηση στην οποία θα μετέχουν οι Podemos.

Η Citi περιμένει μια νέα περίοδο συζητήσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, η οποία εντέλει θα οδηγήσει σε μια συντηρητική διακυβέρνηση μειοψηφίας που θα στηρίζεται σε μια μορφή συμφωνίας μεταξύ του Λαϊκού Κόμματος και των Σοσιαλιστών. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε τρίτη προσφυγή στις κάλπες ως το τέλος του χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική αβεβαιότητα αναμένεται να παραμείνει, δεδομένου ότι η νέα κυβέρνηση αναμένεται εύθραυστη και θα συνεχίσει να δημιουργεί προβλήματα στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και την εκκρεμούσα δημοσιονομική προσαρμογή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v