Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπέρ των κατηγορούμενων για τα ακίνητα ΤΑΙΠΕΔ ο ανακριτής

Αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι. Δεν στοιχειοθετείται υπεξαίρεση, σημειώνει ο ανακριτής. Στο Συμβούλιο Εφετών η τελική κρίση.

Υπέρ των κατηγορούμενων για τα ακίνητα ΤΑΙΠΕΔ ο ανακριτής
Στο Συμβούλιο Εφετών για την παραπομπή η μη των εμπλεκόμενων σε δίκη διαβιβάζεται η υπόθεση του ΤΑΙΠΕΔ καθώς ολοκληρώθηκε η ανάκριση από τον ανακριτή Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη.

Για το σκέλος της πώλησης 28 ακινήτων του Δημοσίου και της ταυτόχρονης επαναμισθωσής τους, απολογήθηκαν πρόσφατα 6 μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το κακούργημα της απιστίας και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Η δικογραφία διαβιβάζεται στο Συμβούλιο εφετών προς κρίση.

Για το σκέλος, της κακουργηματικής υπεξαίρεσης σε βάρος της προηγούμενης διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, ο ανακριτής έκλεισε τις δύο δικογραφίες με τυπικές κλήσεις προς τους κατηγορουμένους.

Η ποινική δίωξη είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς και αφορούσε σε τόκους που εισπράχθηκαν από τις πωλήσεις 28 ακινήτων του Δημοσίου και τη μεταβίβαση μετοχών του ΟΠΑΠ, αλλά τα ποσά αυτά –κατά το εισαγγελικό πόρισμα- παρακρατήθηκαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα και οι τόκοι δεν αποδόθηκαν στον Ειδικό Λογαριασμό του Δημοσίου.

Στο στάδιο της ανάκρισης, ωστόσο, ο κ.Σαργιώτης κατέληξε ,σύμφωνα με πληροφορίες, στο συμπέρασμα ότι το αδίκημα της υπεξαίρεσης δεν στοιχειοθετείται καθώς δεν προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι ιδιοποιήθηκαν τους τόκους αλλά τα χρήματα αυτά παρέμειναν στο ταμείο του ΤΑΙΠΕΔ για να καλύψουν ανάγκες του για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, όπως προβλέπεται από τον καταστατικό νόμο του Ταμείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και τρίτη δικογραφία για υπεξαίρεση σε βάρος των διοικούντων του ΤΑΙΠΕΔ (αυτή τη φορά για τόκους από τη μεταβίβαση του κτιρίου του Golden Hall) εκκρεμεί στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ηλιάννα Ζαμανίκα.

Σημειώνεται ότι η παραπομπή των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ για την υπόθεση των 28 ακινήτων είχε προκαλέσει και την αντίδραση της Κομισιόν, η οποία είχε ζητήσει "διασφαλίσεις" ώστε να υπάρχουν ικανά περιθώρια λειτουργίας των τεχνικών συμβούλων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v