Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το φθινόπωρο το συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ

Για να κληθεί κάποιος ως Σύνεδρος, θα χρειάζεται μόνο να είναι Έλληνας πολίτης με εκλογικά δικαιώματα έως 32 ετών, και να συλλέξει 30 μοναδικές υπογραφές από άλλους νέους με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Το φθινόπωρο το συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ

Το φθινόπωρο αναμένεται η Νέα Δημοκρατία να πιάσει το νήμα της επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ μέσω της διενέργειας ενός συνεδρίου με άλλη πολιτική φιλοσοφία και λογική από αυτήν που, όπως λένε στη Συγγρού, επικρατούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Στόχος της ηγεσίας του κόμματος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι να κάνει πράξη το άνοιγμα στη νέα γενιά και από την άλλη να μην αφήσει μηχανισμούς και «βαρώνους» να έχουν τον πρώτο λόγο και γι' αυτό σκέφτεται ένα εντελώς καινούργιο και ριζοσπαστικό σύστημα εκλογής συνέδρων.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, για να κληθεί κάποιος ως Σύνεδρος, θα χρειάζεται μόνο να είναι Έλληνας πολίτης με εκλογικά δικαιώματα έως 32 ετών, και να συλλέξει 30 μοναδικές υπογραφές από άλλους νέους με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Την πορεία προς το Συνέδριο αναμένεται να αναλάβει μια 7μελής Διοικούσα Επιτροπή η οποία θα αποτελείται από έμπειρα στελέχη τα οποία όμως δεν θα έχουν δικαίωμα να εκλεγούν σε ηγετική θέση στην ΟΝΝΕΔ την επόμενη μέρα και η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί ενδεχομένως και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το συνέδριο φιάσκο της γαλάζιας νεολαίας τον περασμένο Απρίλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει την αναστολή λειτουργίας της και τις άμεσες πρωτοβουλίες του για επανίδρυσή της.

Με την κίνηση αυτή, όπως υποστηρίζει, «αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη νεολαία του Κόμματος και την απήχησή της στους νέους. Η ΟΝΝΕΔ μετά την επανίδρυσή της θα είναι μια σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία. Ανοιχτή σε όλους τους νέους. Συλλογική χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ομάδες και ομαδάρχες. Μια νεολαία που θα προβάλλει και θα υπηρετεί ιδέες και πολιτικές υπέρ των νέων, της κοινωνίας και της πατρίδας μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v