Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Στόχος να οδηγήσουμε την Ελλάδα στη μετα-Μνημόνιο εποχή

Η κυβέρνηση όσο περισσότερο απαξιώνεται στη συνείδηση των πολιτών, τόσο η κοινωνία αναζητά την αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση της ΝΔ. Πρόκειται για αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση που θα εκπλήξει θετικά την κοινωνία και τους Ευρωπαίους, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Στόχος να οδηγήσουμε την Ελλάδα στη μετα-Μνημόνιο εποχή

Την έναρξη της διαδικτυακής διαβούλευσης με τους φορείς, την κοινωνία και τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Όπως είπε, ο διάλογος θα διαρκέσει περίπου ενάμιση μήνα, με σκοπό η αξιωματική αντιπολίτευση να πιάσει τον σφυγμό της κοινωνίας και να διαμορφώσει αναλόγως την κυβερνητική της πρόταση.

«Η κυβέρνηση όσο περισσότερο απαξιώνεται στη συνείδηση των πολιτών, τόσο η κοινωνία αναζητά την αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για συγκεκριμένη, τεκμηριωμένη, αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση που θα εκπλήξει θετικά την κοινωνία και τους Ευρωπαίους συμμάχους και πιστωτές μας».

Η νέα αυτή συμφωνία αλήθειας, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «αρχίζει να βρίσκει συμμάχους και υποστηρικτές εντός και εκτός της χώρας», φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόσφατη τοποθέτηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

«Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε την Ελλάδα στη μετα-Μνημόνιο εποχή. Το δικό μας σχέδιο μπορεί να δώσει ευκαιρίες στους πολλούς και να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση στους Έλληνες πολίτες. Εμείς έχουμε την αξιοπιστία να διαπραγματευτούμε τη νέα συμφωνία αλήθειας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται αυτή τη νέα συμφωνία για να σπάσει τον φαύλο κύκλο.

Στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε ότι η χώρα μας μπορεί να δεσμευτεί για περαιτέρω στοχευμένες μεταρρυθμίσεις και μειώσεις κρατικών δαπανών και οι Ευρωπαίοι από την πλευρά τους να δεσμευτούν να εξετάσουν το αίτημα της ΝΔ για χαμηλότερα πλεονάσματα και στη συνέχεια για λελογισμένη απομείωση του χρέους.

Στη συνέντευξη Τύπου έδωσε το παρών και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και αρμόδιος για το κυβερνητικό πρόγραμμα Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος χαρακτήρισε τη δημόσια διαβούλευση ως ένα σημαντικό βήμα για τη σύνταξη του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν ξεκινάμε τη διαβούλευση από λευκή σελίδα αλλά από τις βασικές μας κατευθύνσεις όπως τις έχουμε ήδη παρουσιάσει. Τα ερωτήματα εκφράζουν διλήμματα πολιτικής. Είναι επιστημονικού χαρακτήρα και τίθενται προς προβληματισμό στην κοινωνία. Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν και φιλοδοξία μας είναι να μη γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ Νο 2».

Παράλληλα, ανακοίνωσε τη διενέργεια ειδικής ημερίδας, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, «για να έρθουν στην Ελλάδα οι καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v