Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ΣτΕ το βελτιωμένο σχέδιο για Αστέρα Βουλιαγμένης

Το σχέδιο προεδρικού διατάγματος είχε κατατεθεί αρχικά πέρυσι στο ΣτΕ, αλλά το Ε' τμήμα το έκρινε παράνομο. Tο νέο προβλέπει μεταξύ άλλων ειδικές «διατάξεις» για την ανάδειξη του ναού του Απόλλωνος Ζωστήρα. Προβλέπει επίσης εμπορικά καταστήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις.

Στο ΣτΕ το βελτιωμένο σχέδιο για Αστέρα Βουλιαγμένης
Βελτιωμένο με ειδική πρόβλεψη για την προστασία και την ανάδειξη του ναού του Απόλλωνος Ζωστήρα, επανακατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την έγκριση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) αναφορικά με τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Το σχέδιο προεδρικού διατάγματος είχε κατατεθεί αρχικά πέρυσι στο ΣτΕ, αλλά το Ε' τμήμα το έκρινε παράνομο με το σκεπτικό ότι "απαγορεύεται η λήψη μέτρων που επιφέρουν την επιδείνωση των όρων διαβίωσης και την υποβάθμιση του υπάρχοντος φυσικού ή προβλεπόμενου από την ισχύουσα νομοθεσία οικιστικού περιβάλλοντος".

Σύμφωνα με το νέο βελτιωμένο σχέδιο ,το οποίο θα κριθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ και όχι από τμήμα, η επίμαχη έκταση έχει συνολική επιφάνεια 301.864,99 τ.μ και χωρίζεται σε ζώνες χρήσεις.

Προβλέπεται η λειτουργία ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, αυτοτελών πολυτελών κατοικιών, εστιατορίων, σνακ-μπαρ, εμπορικά καταστήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι συνάθροισης, ενώ προβλέπεται η αναβάθμιση του υφιστάμενου ελικοδρομίου καθώς και η υπογειοποίηση και δενδροφύτευση των υπαίθριων χώρων στάθμευσης.

Ως προς τον ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα ο οποίος περιλαμβάνεται στην έκταση, προβλέπεται η κατασκευή ειδικής εισόδου επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v