Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκότσης: Ελπίζουμε σε διορθώσεις στη φορολογία αμοιβαίων, ΑΕΕΑΠ

Ο πρόεδρος της Επ. Κεφαλαιαγοράς άφησε ανοιχτό το παράθυρο αλλαγών στις πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις για το φορολογικό καθεστώς οργανισμών συλλογικών επενδύσεων. Ζητούμενο η ενίσχυση της ρευστότητας και η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.

Γκότσης: Ελπίζουμε σε διορθώσεις στη φορολογία αμοιβαίων, ΑΕΕΑΠ

Την ελπίδα πως θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις στο νεότευκτο φορολογικό καθεστώς για τα αμοιβαία κεφάλαια και τους υπόλοιπους οργανισμούς επενδύσεων ΑΕΕΑΠ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Χαράλαμπος Γκότσης.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση για τα 140 χρόνια λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο πρόεδρος της Ε.Κ. αφού σημείωσε ότι κλείνει επιτέλους η μακρόχρονη διαπραγμάτευση άφησε ανοιχτό το παράθυρο αλλαγών στις πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις για το φορολογικό καθεστώς των οργανισμών συλλογικών επενδύσεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά «ελπίζουμε ότι θα κάνουμε διορθωτικές κινήσεις για τα Αμοιβαία Κεφάλαια».

Ο κ. Γκότσης επισήμανε ότι τούδε και στο εξής η αγορά έχει μόνο καλά νέα από το εγχώριο μέτωπο όπως η υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό και η αναμενόμενη επαναφορά του waiver.

Ζητούμενο κατά τον ίδιο παραμένει η ενίσχυση της ρευστότητας και η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ώστε να δοθούν κεφάλαια σε υγιείς επιχειρήσεις.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την επόμενη μέρα διατύπωσε και ο πρόεδρος τη Ελληνικά Χρηματιστήρια κ. Ιάκωβος Γεωργάνας.

Στην εκδήλωση παραβρίσκονται εκπρόσωποι από το σύνολο των χρηματιστηριακών εταιρειών, των ΑΕΠΕΥ και των φορέων της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v