Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: «Οχι» στον αναπτυξιακό νόμο

Όταν η οικονομία έχει ανάγκη 100 δισ. ευρώ επενδύσεις για τα επόμενα χρόνια, μόνο ως φάρσα μπορεί να χαρακτηριστεί το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου. Διαθέτει 600 εκατ. το χρόνο όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους είναι 6,7 δισ., σχολίασε ο κ. Κουμουτσάκος

ΝΔ: «Οχι» στον αναπτυξιακό νόμο

Την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να καταψηφίσει επί της αρχής τον Αναπτυξιακό νόμο που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή εξέφρασε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Όταν η οικονομία έχει ανάγκη 100 δισ. ευρώ επενδύσεις για τα επόμενα χρόνια, μόνο ως φάρσα μπορεί να χαρακτηριστεί το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου», σχολίασε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, κατά τον ίδιο:

1. Έρχεται σε περιβάλλον ύφεσης και φορολογικής εξόντωσης.

2. Είναι ουσιαστικά ένα «πουκάμισο αδειανό» αφού διαθέτει 600 εκατ. ευρώ τον χρόνο, όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους πολίτες είναι 6,7 δισ. ευρώ.

3. Αποτελεί επιστροφή στον κομματισμό.

4. Τιμωρεί τους επενδυτές του προηγούμενου αναπτυξιακού νόμου.

«Είναι ένα φύλλο συκής που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να κρύψει τη γύμνια της», τόνισε, επισημαίνοντας πάντως ότι τυχόν επιμέρους θετικά σημεία του νομοσχεδίου θα εξεταστούν από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Κουμουτσάκος κατήγγειλε σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας, που προκαλείται από τα κυβερνητικά στελέχη. Έφερε ως παράδειγμα τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ΣΥΡΙΖΑ, την τοποθέτηση της κυβερνητικής εκπροσώπου για το δημοψήφισμα, τη δήλωση Κυρίτση ότι στόχος είναι να χτυπηθούν όσοι ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα, καθώς και τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου που μίλησε για αντισυνταγματικές αποφάσεις στον ΦΠΑ στα νησιά.

«Όλα αυτά συνιστούν σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας. Οφείλει να πάρει θέση ο πρωθυπουργός, που πρώτα απ' όλα πρέπει να απομακρύνει τον κ. Φίλη από τη θέση του».

Αναφορικά με την αντικυβερνητική διαδήλωση της 15ης Ιουνίου, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι «ο λόγος ανήκει σε όλους τους πολίτες. Η ΝΔ δεν θα έχει οργανωμένη συμμετοχή και συντεταγμένη παρουσία βουλευτών». Ωστόσο, «έκλεισε το μάτι» στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, σημειώνοντας ότι ιδίως μετά τις δηλώσεις Φίλη η πρόσκληση βουλευτών και πολιτών είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v