Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Βαθιά υφεσιακό το μίγμα μέτρων της κυβέρνησης

Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις δεν θα υλοποιηθούν, διότι δεν είναι συμβατές με το DNA της κυβέρνησης, υποστήριξε ο επικεφαλής της ΝΔ. Αδειανό πουκάμισο ο νέος αναπτυξιακός.

Μητσοτάκης: Βαθιά υφεσιακό το μίγμα μέτρων της κυβέρνησης

Άκυρη χαρακτήρισε σήμερα τη συζήτηση για τη μείωση του 13ου και 14ου μισθού ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας, ότι κανείς δεν πρέπει να μιλάει σήμερα για περαιτέρω μείωση των μισθών. Γι΄αυτό που πρέπει να μιλάμε, είναι η μείωση των δημοσίων δαπανών και της φορολογίας, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από βήμα του συνεδρίου της «Ναυτεμπορικής» ο κ. Μητσοτάκη άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η διαπραγματευτική τη πρακτική με του εταίρους, κόστισε σε κάθε νοικοκυριό 5.000 ευρώ, με τη συνολική απώλεια του ΑΕΠ, να ανέρχεται στα 21 δισ. ευρώ, τονίζοντας ότι το μείγμα μέτρων που επέλεξε η κυβέρνηση, είναι βαθιά υφεσιακό.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι η κυβέρνηση δεν θα αξιοποιήσει την ολοκλήρωση τη αξιολόγησης προς την ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις δεν θα υλοποιηθούν, διότι δεν είναι συμβατές με το DNA της.

«Έχει το σύνδρομο του Ιανού, το ένα πρόσωπο που μιλάει για μεταρρυθμίσεις και ένα άλλο που κάνει ό,τι μπορεί για να τις υπονομεύσει» τόνισε ο κ. Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αμφισβήτησε τη δυναμική του νέου αναπτυξιακού νόμου, χαρακτηρίζοντάς τον, αδειανό πουκάμισο, αφού οι διαθέσιμοι πόροι του σύμφωνα με την σχετική έκθεση του ΓΛΚ, είναι μόλις 500 εκατ. ευρώ, ενώ τον χαρακτήρισε και εκδικητικό για τις επιχειρήσεις που υπήχθησαν στους παλαιότερους νόμους, καθώς καλούνται να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια σε ασφυκτικό χρόνο.

Αναφερόμενος στους στόχους του προγράμματος της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκη σημείωσε ότι προβλέπουν 4% ετήσια ανάπτυξη, 10% ετήσια αύξηση των εξαγωγών, αύξηση από το 11% στο 20% των άμεσων ξένων επενδύσεων, και τη δημιουργία 120.000 νέων θέσεων εργασίας, ετησίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v