Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκουρλέτης: Φαίνονται ήδη τα οφέλη από τις κινήσεις μας στο αέριο

Θετική η επίδραση της απαλλαγής ηλεκτροπαραγωγών από τον ΕΦΚ στο αέριο, καθώς η ΔΕΗ ανακοίνωσε ήδη μειώσεις στις τιμές του ρεύματος, υπογράμμισε ο Π. Σκουρλέτης. Μόνη νέα διάταξη, αυτή για τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ, υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας Α. Πετρόπουλος.

Σκουρλέτης: Φαίνονται ήδη τα οφέλη από τις κινήσεις μας στο αέριο

Μόνη νέα διάταξη είναι αυτή που αφορά στο ότι δεν θα ζητηθεί η επιστροφή του ΕΚΑΣ, υποστήριξε ο Αναστάσιος Πετρόπουλος, υπερασπιζόμενος την τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Τα υπόλοιπα αφορούν κυρίως νομοτεχνικές βελτιώσεις, υποστήριξε ο υφυπουργός Εργασίας.

Από την πλευρά του, ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι για τον ΑΔΜΗΕ αποσαφηνίζεται το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας για τον στρατηγικό επενδυτή.

Πολλοί είπαν τις προηγούμενες ημέρες ότι την πατήσαμε και θα μας ζητούσαν να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις για τον ΑΔΜΗΕ και τον μηχανισμό δημοπρασιών ρεύματος. Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες, υποστήριξε.

Τόνισε ότι ήδη φαίνεται η θετική επίδραση του μέτρου που ψηφίστηκε για απαλλαγή των ηλεκτροπαραγωγών από τον ΕΦΚ στο φυσικό αέριο καθώς ήδη η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι θα μειώσει 15% τις τιμές για τους συνεπείς πελάτες.

Παράλληλα σημείωσε ότι με τη ρύθμιση που έκανε η Επιχείρηση για εξόφληση χρεών σε 32 δόσεις φαίνεται αποκλιμάκωση του «βουνού» των οφειλών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v