Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΑΙΠΕΔ: Προσλαμβάνει συμβούλους για παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου

Νέα προσπάθεια για την παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου ξεκινά το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) με την πρόσληψη συμβούλων. Η μαρίνα θα παραχωρηθεί αυτόνομα, χωρίς τα καταφύγια στον Σαρωνικό. Ποιοι είχαν ενδιαφερθεί στον πρώτο διαγωνισμό.

ΤΑΙΠΕΔ: Προσλαμβάνει συμβούλους για παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου

Την άλλη εβδομάδα δημοσιεύονται οι προσκλήσεις του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) για την πρόσληψη των συμβούλων που θα προχωρήσουν εκ νέου τον διαγωνισμό παραχώρησης της μαρίνας Αλίμου. Η πρώτη απόπειρα για την παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου, μαζί με τρία καταφύγια τουριστικών σκαφών στον Σαρωνικό (Υδρα, Πόρος και Νέα Επίδαυρος) είχε αποτύχει, παρά το έντονο αρχικό ενδιαφέρον. Η αποτυχία του διαγωνισμού δεν συνδέεται μόνο με τις τοπικές αντιδράσεις, αλλά και με το γεγονός πως είχε σταθεί αδύνατο να φύγουν από τη μαρίνα Αλίμου διάφοροι σημερινοί χρήστες, οι οποίοι μάλιστα δεν πληρώνουν!

Στον προηγούμενο διαγωνισμό είχε μπει ως όρος να απομακρυνθεί από τη μαρίνα το Δημοτικό κολυμβητήριο, εξέλιξη που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του Δήμου. Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας είχε δηλώσει προ μηνών πως δεν χρειάζεται «να απομακρυνθεί το Δημοτικό κολυμβητήριο από τη μαρίνα».

Τον Ιούλιο του 2013 το ΤΑΙΠΕΔ είχε ανακοινώσει πως 11 ισχυρά επιχειρηματικά σχήματα περνούν στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού για τη μαρίνα Αλίμου και τα τουριστικά καταφύγια του Σαρωνικού. Εκτός από το σχήμα της Dogus με τη Lamda Development (ελέγχουν τη μαρίνα Φλοίσβου), είχαν ενδιαφερθεί οι Κάσος Α.Ε., Azimut - Benetti SpA, Global Liman Isltemeleri A.S., ΑΤΕΣΕ ΑΕ, J&P Αβαξ, Majestic Marine Engineering LLC FZE, Πόρτο Καρράς ΑΕ, Envitec ΑΕ, Archirodon Group NV - Α1 Yacht Trading Consortium ΑΕ - Στήριξις Τεχνική ΑΕ, και Ακτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ - Cosmos Yachting ΑΕ.
Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαδικασίες για την παραχώρηση της μαρίνας Πύλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v