Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερίδα από το InsuranceForum.gr στις Σέρρες

Πρόκειται για την 13η ημερίδα που διοργανώνεται με στόχο την ενημέρωση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για όλα όσα συμβαίνουν στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, για τις εξελίξεις, τα προβλήματα και τις προοπτικές της.

Ημερίδα από το InsuranceForum.gr στις Σέρρες

«Οι εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά και η εφαρμογή του Solvency II. Εταιρίες και Διαμεσολαβητές μπροστά σε νέα δεδομένα» είναι ο τίτλος της ημερίδας που συνδειοργανώνουν στις Σέρρες την Δευτέρα 30 Μαΐου το InsuranceForum.gr και ο Σύλλογος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Σερρών.

Πρόκειται για την 13η ημερίδα που διοργανώνεται με στόχο την ενημέρωση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για όλα όσα συμβαίνουν στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, για τις εξελίξεις, τα προβλήματα και τις προοπτικές της.

Ο ρόλος των κατά τόπους συλλογικών φορέων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών είναι καταλυτικός, αφού η από κοινού συνδιοργάνωση των ημερίδων με το insuranceforum.gr αποδεικνύει ότι σε κάθε τοπική κοινωνία υπάρχουν υγιείς δυνάμεις που ενδιαφέρονται για την ενημέρωση, την εκπαίδευση, την προάσπιση των συμφερόντων των μελών τους και εντέλει την επαγγελματική τους υπόσταση και την ανάπτυξη.

Όπως αναφέρει το InsuranceForum.gr, οι ημερίδες έχουν πλέον μια νέα οργανωτική δομή, με ομιλίες αλλά κυρίως με «τραπέζια συζήτησης», με συμμετοχή των παρισταμένων, με διάλογο και ανταλλαγή απόψεων, με έκδοση ουσιαστικών συμπερασμάτων.

Ειδικότερα, στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιάσει τις εξελίξεις και τα προβλήματα της ασφαλιστικής αγοράς τα οποία σήμερα έχουν διαφοροποιηθεί. Όπως σημειώνεται, η ασφαλιστική αγορά λειτουργεί από την 1η Ιανουαρίου 2016 εντός του νέου πλαισίου Solvency II, υιοθετώντας ένα ενιαίο σύστημα υπολογισμού των κεφαλαιακών απαιτήσεων των ασφαλιστικών εταιριών. Η εφαρμογή του νέου πλαισίου, το οποίο αντικατέστησε πλήρως το επί πολλά χρόνια ισχύον σύστημα, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον κλάδο, ο οποίος καλείται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας του.

Παράλληλα, ο ανταγωνισμός των εταιριών στον κλάδο αυτοκινήτου έχει φθάσει σε οριακά σημεία, ενώ το φαινόμενο των «μαύρων κωδικών» έχει διογκωθεί επικίνδυνα και αποτελεί πρόκληση που ανησυχεί τους πάντες. Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, κυρίως οι ανεξάρτητοι, λειτουργούν πλέον σε ένα ακόμα πιο νεφελώδες περιβάλλον, βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται και αναζητούν εξηγήσεις και λύσεις.

Την ημερίδα όπως πάντα θα συντονίσει ο κ. Αριστείδης Βασιλειάδης, Γενικός Διευθυντής της Insurance Innovation.

Μεγάλοι Χορηγοί της ημερίδας είναι οι Interlife Ασφαλιστική, Ορίζων Ασφαλιστική, Glassdrive και Insurance Pro, ενώ Χορηγοί είναι οι AIG, Infotrust SA Μεσίτες Ασφαλίσεων και ERGO. Η ημερίδα υποστηρίζεται επικοινωνιακά από τα παρακάτω μέσα: Asfalisinet.gr, insuranceworld.gr, insurance-eea.gr, dikaiologitika.gr, Serreslife.gr, Euro2day.gr, sofokleousin.gr, underwriter.gr, Eφημερίδα Σημερινή Των Σερρών, Περιοδικό insuranceworld, εφημερίδα asfalizomai.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Σερρών, του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) και της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v