Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραπομπή τεσσάρων στελεχών της «Αλληλεγγύης» ζητά ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη άλλοτε στενός συνεργάτης του μακαριστού Χριστόδουλου και διαχειριστής της «Αλληλεγγύης» και τρείς ακόμη, μεταξύ των οποίων και επιθεωρητές των οικονομικών της Εκκλησίας. Η υποθεση.

Παραπομπή τεσσάρων στελεχών της «Αλληλεγγύης» ζητά ο εισαγγελέας
Την παραπομπή σε δίκη τεσσάρων ατόμων για οικονομικές ατασθαλίες στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αλληλεγγύη» προτείνει ο εισαγγελέας Εφετών Παν. Παναγιωτόπουλος και τον λόγο πλέον έχει το Συμβούλιο Εφετών που θα αποφανθεί επί του θέματος.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη άλλοτε στενός συνεργάτης του μακαριστού Χριστόδουλου και διαχειριστής της «Αλληλεγγύης» και τρείς ακόμη, μεταξύ των οποίων και επιθεωρητές των οικονομικών της Εκκλησίας.

Τα αδικηματα που τους βαρύνουν αφορούν υπεξαίρεση με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, απιστία και ψευδή βεβαίωση.

Η υπόθεση αφορά ποσό 5,6 εκατ. ευρώ που έλαβε την περίοδο 2005-2006 η «Αλληλεγγύη» από το υπουργείο Εξωτερικών για να πραγματοποιήσει συγκεκριμένες «δράσεις» τις οποίες όμως φέρεται πως, είτε άφησε ημιτελείς, είτε δεν τις πραγματοποίησε καθόλου.

Στην εισαγγελική πρόταση αναφέρονται προγράμματα που η Αλληλεγγύη ανέλαβε αλλά δεν πραγματοποίησε. Μεταξύ αυτών είναι η αποστολή έκτακτης επισιτιστικής βοήθειας στο Ιράκ, η κατασκευή Μουσείου εντός του Πατριαρχικού Οίκου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, η κατασκευή σχολής επαγγελματικής κατάρτισης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Β. Σουμάτρα της Ινδονησίας και η υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών στη Ρουμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v