Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με τροπολογία ο κόφτης δημοσιονομικών δαπανών

Χωρίς τον περίφημο κόφτη κατατέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το πολυνομοσχέδιο. Παρασκευή ή Σάββατο θα αποκαλυφθεί η λειτουργία του περίφημου μηχανισμού καθώς δεν ολοκληρώθηκε η τεχνική επεξεργασία με τους Θεσμούς.

Με τροπολογία ο κόφτης δημοσιονομικών δαπανών

Με τροπολογία την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή οι διατάξεις για την καθιέρωση του μηχανισμού αυτόματων δημοσιονομικών διορθώσεων, ενώ κατατέθηκε στη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο με έμμεσους φόρους, Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και κόκκινα δάνεια.

Η κυβέρνηση κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να κλείσουν σήμερα οι «τεχνικές» λεπτομέρειες οι οποίες χωρίζουν ακόμα Αθήνα και δανειστές αναφορικά με τον αυτόματο κόφτη, προκειμένου οι συγκεκριμένες διατάξεις να ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο. Όπως φαίνεται όμως, αυτό δεν κατέστη εφικτό και έτσι επανήλθε το χθεσινό σενάριο κατάθεσης των συγκεκριμένων διατάξεων με μορφή τροπολογίας τις επόμενες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι οι διατάξεις για τον αυτόματο μηχανισμό είχαν συμφωνηθεί, κάτι το οποίο δεν επιβεβαίωναν ευρωπαϊκές πηγές. Ερωτηματικό παραμένει εάν οι καθυστερήσεις στη συμφωνία για τον αυτόματο μηχανισμό συνδέονται μόνο με τα γνωστά προβλήματα στο εύρος των αυτόματων περικοπών και τη δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης να αφαιρεί κωδικούς δαπανών από το «μαχαίρι» ή και με τα παράλληλα προβλήματα στις λύσεις διευθέτησης του δημοσίου χρέους σε συνδυασμό με τη στάση του ΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v