Πολυκαταστήματα attica: Ισχυρή κερδοφορία και πλάνο επενδύσεων 10 εκατ. το 2016

Ο κύκλος εργασιών έφτασε τα 158 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ το πρώτο τετράμηνο του 2016 τρέχει με ρυθμό αύξησης 8,5%. Προχωρά σχέδιο ανακαίνισης πολυκαταστημάτων και εκσυγχρονισμού πληροφοριακών συστημάτων.

Πολυκαταστήματα attica: Ισχυρή κερδοφορία και πλάνο επενδύσεων 10 εκατ. το 2016

Τα πολυκαταστήματα attica, παρά τις οικονομικές δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος του λιανεμπορίου, κατάφεραν να διατηρήσουν σταθερή ανοδική πορεία και το έτος 2015, με κύκλο εργασιών 158 εκατ. ευρώ και κέρδη 10,6 εκατ. ευρώ. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία διατηρεί αποτελεσματικά μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και θετικές ταμειακές ροές και έχει αυξήσει το εργατικό δυναμικό της -απασχολώντας συνολικά περισσότερα από 2.600 άτομα-, χωρίς να έχει προβεί σε μειώσεις αποδοχών και εξακολουθώντας να πραγματοποιεί προσλήψεις με τις παλιές συλλογικές συμβάσεις που ίσχυαν προ κρίσης.

Ταυτόχρονα, το Α' τετράμηνο του 2016 η εταιρεία παρουσίασε αύξηση πωλήσεων 8,5% στο σύνολο των πολυκαταστημάτων ενώ προγραμματίζει για φέτος επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ, που θα χρηματοδοτηθούν πλήρως από ίδια κεφάλαια.

Οι επενδύσεις που θα υλοποιηθούν μέσα στο 2016 είναι:

- Πλήρης ανακαίνιση του κεντρικού πολυκαταστήματος attica στο City Link. Το attica στο City Link -που αποτελεί το πρώτο πολυκατάστημα attica- άνοιξε τον Απρίλιο του 2005 και μετρά 11 χρόνια λειτουργίας. Η ανακαίνιση στοχεύει σε πλήρη εκσυγχρονισμό και θα πραγματοποιηθεί σε όλους τους ορόφους και χώρους του πολυκαταστήματος. Η επένδυση αυτή θα ανέλθει σε 4,5 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το άνοιγμα του πολυκαταστήματος το 2005 δαπανήθηκαν περίπου 15 εκατ. ευρώ ενώ μέσα στην επόμενη 10ετία η εταιρεία προχώρησε σε επιμέρους ανακαινίσεις στο συγκεκριμένο πολυκατάστημα που ανήλθαν στα 6 εκατ. ευρώ.

- Επιμέρους ανακαίνιση των υπόλοιπων πολυκαταστημάτων attica (στο Golden Hall, στην Τσιμισκή και στο Mediterranean Cosmos), με προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 3,5 εκατ. ευρώ και ενδεικτικά περιλαμβάνει:

* Συνεχή ανανέωση των αποκλειστικών corner έτσι ώστε να εκφράζουν τη μοναδική ταυτότητα των μαρκών που φιλοξενούν.

* Τοποθέτηση ψηφιακών video wall για digital signage, περαιτέρω προβολή των μαρκών και γενικό εκσυγχρονισμό της εικόνας των πολυκαταστημάτων.

* Βελτίωση του φωτισμού των πολυκαταστημάτων χρησιμοποιώντας την τεχνολογία LED.

* Ανακαίνιση της όψης του πολυκαταστήματος attica στο Mediterranean Cosmos.

- Εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών συστημάτων με εγκατάσταση συστήματος SAP και αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών της εταιρείας. Η νέα ERP εφαρμογή, δηλαδή η εγκατάσταση του συστήματος SAP, θα υποστηρίξει τις εταιρικές λειτουργίες Financials, Logistics και Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού. Η σχετική επένδυση θα ανέλθει στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, το νέο πλάνο επενδύσεων έρχεται να προστεθεί στις συνολικές επενδύσεις της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, τις οποίες έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία από την έναρξη του πρώτου πολυκαταστήματος το 2005 μέχρι σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v