Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 27 Ιουνίου οι προσφορές για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Σε νέα παράταση του διαγωνισμού για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών. Επικαλείται την ανάγκη μετάφρασης των τευχών του διαγωνισμού και ενημέρωσης των τραπεζών. Πιθανή μια ακόμα παράταση.

Στις 27 Ιουνίου οι προσφορές για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Στις 27 Ιουνίου, αν δεν υπάρξει και νέα παράταση, μετατίθεται η ημερομηνία υποβολής προσφορών για τη χρηματοδότηση, κατασκευή και εκμετάλλευση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου και των οδικών συνδέσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Υποδομών η παράταση δίνεται επειδή εκκρεμεί η απάντηση σε ορισμένα σχόλια και ερωτήματα των ενδιαφερομένων αφορούν τα κατά κύριο λόγο θέματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), που υποβλήθηκαν τόσο κατά την υποβολή των σχολίων επί των Τευχών Μεταβολών όσο και µετά την λήξη της περιόδου σχολιασμού των Τευχών Μεταβολών. Παράλληλα διατυπώθηκαν και αιτήματα για παράταση και της ηµερομηνίας κατάθεσης των Προσφορών λόγω :

* της ανάγκης μετάφρασης των Τευχών Μεταβολών και ενημέρωσης αλλοδαπών εταιρειών που συμμετάσχουν στους ενδιαφερόμενους ομίλους που προτίθενται να υποβάλλουν προσφορά,

* της ενημέρωσης που πρέπει να γίνει στους Χρηματοδότες (Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα – Τράπεζες) του Έργου για τις σημαντικές αλλαγές που επήλθαν στα Τεύχη Μεταβολών προκειμένου να υποβληθούν ανταγωνιστικές προσφορές,

* των αλλαγών που τυχόν θα προκύψουν κατά την διαμόρφωση των Τελικών Τευχών Μεταβολών, βάσει των νέων σχολίων που υποβλήθηκαν, και του πρόσθετου χρόνου που θα απαιτηθεί για την επεξεργασία τους.

Στην απόφαση δεν αναφέρονται, πάντως, οι «σημαντικές αλλαγές» στα τεύχη δημοπράτησης. Μεταξύ των διεκδικητών του νέου αεροδρομίου είναι και η κοινοπραξία του κινεζικού κολοσσού China State Construction Engineering Co. (ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους στον κόσμο) με την Archirodon Group και την εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου της Ζυρίχης. Ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο στο Καστέλι έχουν δείξει και οι κοινοπραξίες του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ με τη γαλλική Vinci, του ομίλου J&P ΑΒΑΞ με την επίσης γαλλική Bouygues, ενώ ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ φημολογείται πως θα συνεργαστεί με τον ισπανικό όμιλο ACS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v