Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς απώλειες πέρασε ασφαλιστικό-φορολογικό

Εγκρίθηκε το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο. Υπέρ οι 153, κατά 143, ενώ τέσσερις βουλευτές ήταν απόντες, μεταξύ αυτών Ντ. Μπακογιάννη και Φ. Γεννηματά. Κατ' αρχή συμφωνία στα περιεχόμενα της αξιολόγησης βλέπει το ΥΠΟΙΚ ενόψει Eurogroup. Προηγείται EWG.

Χωρίς απώλειες πέρασε ασφαλιστικό-φορολογικό

Ανευ εκπλήξεων «πέρασε» από το Κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και τις ρυθμίσεις στη φορολογία.

Συνολικά ψήφισαν 296 βουλευτές, ενώ τέσσερις ήταν απόντες. Υπέρ ψήφισαν οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ καταψήφισαν 143 βουλευτές από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Υπογραμμίζεται ότι στην ψηφοφορία για το άρθρο 38 του νομοσχεδίου η ΝΔ ψήφισε παρών.

Σημειώνεται πως δεν ήταν παρούσα η Ντόρα Μπακογιάννη (που αποχώρησε και δεν ψήφισε λόγω αδιαθεσίας) η οποία δεν έστειλε επιστολική ψήφο. Eπίσης απουσίαζαν η Φώφη Γεννηματά, ο Κώστας Βλάσσης (ΠΑΣΟΚ) και ο Νίκος Μίχος (Χ.Α.) οι οποίοι έστειλαν επιστολική ψήφο που δεν προσμετρήθηκε.

Το βλέμμα τώρα περνά στο Eurogroup, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το μεσημέρι. Νωρίτερα, θα προηγηθεί συνεδρίαση του EuroWorking Group με τη συμμετοχή του Γιώργου Χουλιαράκη, στην οποία αναμένεται η ελληνική πλευρά να λάβει μια πρόγευση για το εάν η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών θα σηματοδοτήσει φυγή προς τα εμπρός.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, υπάρχει κατ΄ αρχήν συμφωνία με τα περιεχόμενα της αξιολόγησης, από το Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και τα κόκκινα δάνεια έως το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τους έμμεσους φόρους.

Αγκάθι παραμένει ο μηχανισμός αυτόματης διόρθωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v