Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βολές Τσατάνη κατά της αντιπροέδρου του ΑΠ

Αναρμόδια να διενεργήσει την πειθαρχική έρευνα η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Α. Καρέλλου, υποστηρίζει η εισαγγελέας εφετών. Καταγγέλλει ανάληψη της έρευνας με απευθείας ανάθεση και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μηνύσεων.

Βολές Τσατάνη κατά της αντιπροέδρου του ΑΠ

Νέα εμπλοκή σημειώνεται στην πειθαρχική έρευνα που διενεργείται σε βάρος της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου.

Η εισαγγελική λειτουργός αρνείται να δώσει εξηγήσεις στην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Ασπασία Καρέλλου, η οποία, με εντολή της προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου Βασιλικής Θάνου, έχει αναλάβει να διενεργήσει την πειθαρχική έρευνα.

Όπως επισημαίνει σε αίτηση που κατέθεσε η κ. Τσατάνη, η κ. Καρέλλου είναι αναρμόδια να διενεργήσει την σε βάρος της πειθαρχική έρευνα καθώς ανέλαβε από την κ. Θάνου "με απευθείας ανάθεση, κατά παράβαση της διαδικασίας, χωρίς να έχει τέτοια αρμοδιότητα".

Μάλιστα, η κ. Τσατάνη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει μήνυση για παράβαση καθήκοντος σε βάρος της κ. Καρέλλου, ενώ αναφερόμενη στην αίτηση εξαίρεσης που έχει καταθέσει σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου υπογραμμίζει ότι δεν έχει κριθεί από το αρμόδιο όργανο αλλά "παραμένει στο συρτάρι της κ. Θάνου ως μάλλον περιττή.

Κατά την κ. Τσατάνη, η μόνη αρμόδια να αναθέσει την έρευνα στην κ. Καρέλλου είναι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ωστόσο, όπως αναφέρει η κ. Τσατάνη, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου "απέρριψε επί της ουσίας την αίτηση εξαιρέσεως εναντίον του εαυτού της, δικαιώνοντας τον εαυτό της... κατά παράβαση του υπηρεσιακού της καθήκοντος, ως καταχρηστική, νόμω και ουσία αβάσιμη".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v