Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σχεδόν… λευκός καπνός από τη διαπραγμάτευση

Εικόνα συμφωνίας μεταδίδουν κυβερνητικές πηγές μετά το νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς. Αγκάθι παραμένει το αφορολόγητο. Στο Eurogroup το επόμενο επεισόδιο στην προσπάθεια να κλείσει η αξιολόγηση.

Σχεδόν… λευκός καπνός από τη διαπραγμάτευση

Πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος μετά την ολοκλήρωση των σημερινών συζητήσεων.

Σήμερα βγήκε σχεδόν «λευκός καπνός», ανέφερε χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας ότι στο ασφαλιστικό υπάρχουν μικρές διαφορές στην ποσοτικοποίηση των μέτρων της τάξης των 70 εκατ. ευρώ.

Οι δυο πλευρές βρέθηκαν κοντά και στο θέμα των κόκκινων δανείων (όπου πληροφορίες αναφέρουν πως η ελληνική πλευρά εξασφάλισε κάτι που θεωρεί σημαντικό) ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν αποστάσεις στο θέμα του αφορολογήτου, στο οποίο φαίνεται να επιδιώκεται πολιτική λύση. Υπενθυμίζεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει θέσει ως κόκκινη γραμμή να μην μειωθεί κάτω από τα 9.090 ευρώ, ενώ το ΔΝΤ ζητά να περιοριστεί στις 8.182 ευρώ. Οι ευρωπαίοι πρότειναν συμβιβαστική πρόταση για την μείωσή του σταδιακά σε μια τριετία αλλά η κυβέρνηση απορρίπτει αυτή τη συμβιβαστική πρόταση.

Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης και οι επικεφαλής των δανειστών αναχωρούν για την Ολλανδία και το αυριανό Eurogroup ενώ συνεχίζουν κανονικά στην Αθήνα τη δουλειά τους τα τεχνικά κλιμάκια.

Στην συνεδρίαση στόχος της Αθήνας είναι να εξασφαλίσει μια δήλωση προόδου και πιθανά ημερομηνία για ένα έκτακτο Eurogroup την Μεγάλη Εβδομάδα. Αν ανακοινωθεί κάτι τέτοιο εκλαμβάνεται ως θετικό σημάδι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v