Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτήσεις και διαγραφές μετά το φιάσκο της ΟΝΝΕΔ

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ μετά το «ναυάγιο» στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Την παραίτησή του από την Γραμματεία Πολιτικής Επιτροπής αλλά και το κόμμα, ανακοίνωσε ο Α. Παπαμιμίκος. Διεγράφη ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Β. Γεωργιάδης. Προηγήθηκε σκληρή ανακοίνωση από τον Κ. Μητσοτάκη.

Παραιτήσεις και διαγραφές μετά το φιάσκο της ΟΝΝΕΔ

Την παραίτησή του από τη Γραμματεία Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ αλλά και από μέλος του κόμματος, ανακοίνωσε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος (φωτογραφία), μετά το «φιάσκο» των εκλογών στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Ο κ. Παπαμιμίκος ανέφερε στη δήλωσή του πως «σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια εξελέγην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Κάποιοι προσπαθούν να καταργήσουν την Οργάνωση, κάτι που με βρίσκει αντίθετο. Kάποιοι προσπαθούν από το πρωί να βρουν τρόπο να με διαγράψουν λίγο πριν από το συνέδριο της ΝΔ και τη λήξη της θητείας μου, χωρίς να μπορούν να βρουν τίποτα σε βάρος μου. Δεν μπορούν να βρουν τίποτα σε βάρος μου.

Παραιτούμαι για να διευκολύνω τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον οποίο εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο του», υπογράμμισε ο κ. Παπαμιμίκος.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε στη διαγραφή του πρόεδρου της ΟΝΝΕΔ, Βασίλη Γεωργιάδη, ο οποίος αρνήθηκε να παραιτηθεί.. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ «με εισήγηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη παραπέμφθηκε στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας, με το ερώτημα της διαγραφής, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Βασίλης Γεωργιάδης.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας κ. Απόστολος Κράτσας, ο κ. Βασίλης Γεωργιάδης διεγράφη από μέλος του Κόμματος και ως εκ τούτου εξέπεσε αυτοδίκαια από το αξίωμα του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, καθώς και από κάθε άλλη κομματική ιδιότητα».

Το πλήρης κείμενο της παραίτησης Παπαμιμίκου

«Σαν σήμερα πριν ακριβώς από 6 χρόνια, στις 18/4/2010, εξελέγην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κόντρα σε όλους και όλα τα συστήματα, στην πρώτη ανοιχτή κινηματική διαδικασία που συμμετείχαν 45.000 νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα.

Σήμερα 6 χρόνια μετά κάποιοι αποφάσισαν την κατάργηση της οργάνωσης που άνδρωσε γενιές και γενιές πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων αγώνες και ιστορία 40 ετών.

Ο λόγος βεβαίως είναι προφανής και μπορεί να τον κατανοήσει ο καθένας. Η απόφαση φυσικά αυτή με βρίσκει αντίθετο.

Επιπλέον, από το πρωί μαθαίνω πως κάποιοι ψάχνουν άλλοθι -που δυστυχώς για αυτούς δεν τους έχω δώσει- προκειμένου να με διαγράψουν 5 ημέρες πριν από το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και την λήξη της θητείας μου.

Η αλήθεια βεβαίως είναι πως δεν ήμουν αρεστός. Δεν εξαρτιόμουν από μηχανισμούς και έλεγα πάντα ελεύθερα την άποψή μου. Όπως έκανα και πρόσφατα σχετικά με την θεσμοθέτηση τάσεων στο εσωτερικό της παράταξής μας, πρόταση που όπως γνωρίζετε θα κατέθετα για ψηφοφορία στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Επειδή όμως όπως είπα και παραπάνω δεν βρίσκουν κάποια κατηγορία να μου προσάψουν για να με διαγράψουν και επειδή εγώ βάζω πάνω από όλα την ισχυροποίηση και την ενότητα της παράταξης, θα αναλάβω για άλλη μία φορά ευθύνες που μου αποδίδονται και ας μην μου αναλογούν.

Υπέβαλα την παραίτησή μου από Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για να διευκολύνω τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στον οποίο πραγματικά εύχομαι καλή επιτυχία και μακάρι να καταφέρει να ξαναενώσει την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.

Με αυτή μου την πράξη ελπίζω να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια και στον άδικο καταλογισμό ευθυνών σε άλλους.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, όλα τα μέλη-στελέχη και υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας και να ζητήσω συγγνώμη για τα λάθη που έκανα. Θέλω να γνωρίζουν όμως ότι έδωσα την ψυχή μου και δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα.

Επιπλέον θέλω να ευχαριστήσω τους Προέδρους της Ν.Δ., τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Άφησα τελευταίους την οικογένειά μου αλλά και τους στενούς μου ανθρώπους για την στήριξη που μου έδωσαν αλλά και για την υπομονή που έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στους τόνους λάσπης και τις άδικες επιθέσεις που δέχθηκα.

Μια φορά Οννεδίτης για πάντα Οννεδίτης».

Επανιδρύει τη γαλάζια νεολαία ο Μητσοτάκης

Νωρίτερα με δήλωσή του, ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την επανίδρυση της γαλάζιας νεολαίας αμέσως μετά το συνέδριο της ΝΔ το προσεχές Σαββατοκύριακο, ενώ δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας, όπως ανακοινώθηκαν χθες από την ΟΝΝΕΔ.

«Οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής. Όλα όσα έγιναν σε μια τόσο νοσηρή ατμόσφαιρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά», ξεκαθάρισε και ανακοίνωσε ότι δεν κάνει αποδεκτά τα μέλη της ΟΝΝΕΔ στο συνέδριο του κόμματος.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι σύνεδροι του 10ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ (22-24 Απριλίου) θα είναι 4.600 αντί 5.000, δηλαδή κατά 400 λιγότεροι, όσοι θα εκλέγονταν εκ μέρους της νεολαίας του κόμματος. 

Αναλυτικά η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη:

«Η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά και απευθύνεται πρώτα από όλα στη νέα γενιά, αυτήν που αποζητά την αλήθεια και εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής. Όλα όσα έγιναν σε μια τόσο νοσηρή ατμόσφαιρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Στην ομιλία μου στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Παρασκευή, είπα ξεκάθαρα ότι "δεν θα ανεχθώ μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες".

Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό.

Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και για αυτό προχωράμε αμέσως μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ.

Αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη νεολαία του Κόμματος και την απήχησή της στους νέους.

Η ΟΝΝΕΔ μετά την επανίδρυσή της θα είναι μια σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία. Ανοιχτή σε όλους τους νέους. Συλλογική χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ομάδες και ομαδάρχες. Μια νεολαία που θα προβάλλει και θα υπηρετεί ιδέες και πολιτικές υπέρ των νέων, της κοινωνίας και της πατρίδας μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v