Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Σκληρή κριτική, αλλά με νέα δοσολογία

Πώς θα κινηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δύο σημερινές δημόσιες παρεμβάσεις του. Το κυβερνητικό πρόγραμμα και το κείμενο-μανιφέστο. Ζυμώσεις ενόψει συνεδρίου.

ΝΔ: Σκληρή κριτική, αλλά με νέα δοσολογία

Με τον «αέρα» της υπεροχής που δίνουν στη ΝΔ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις (με πιο πρόσφατη χθες της Pulse για το Action 24), ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιμείνει στη σκληρή ρητορική του κατά της κυβέρνησης, με βασικό του αίτημα τις εκλογές. Αυτό αναμένεται να αναδείξει και στις δύο σημερινές του παρεμβάσεις -η πρώτη στη Βουλή για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα «θαλασσοδάνεια» κομμάτων και ΜΜΕ και η δεύτερη στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη-, στις οποίες οι τόνοι που θα χρησιμοποιήσει θα είναι πολύ υψηλοί.

Ωστόσο, πλησιάζοντας και στο 10ο συνέδριο της ΝΔ που θα πραγματοποιηθεί σε μία εβδομάδα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αρχίσει να αλλάζει τη... δοσολογία της ρητορικής του: δεν θα αρκείται να καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τα «δεινά τα οποία έχει επιφέρει στον τόπο», αλλά θα εξηγεί ολοένα και περισσότερο για ποιο λόγο πρέπει η ΝΔ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Άξονες προγράμματος

Δεν είναι τυχαίο ότι πρόθεση του κ. Μητσοτάκη είναι στο συνέδριο να παρουσιαστούν οι βασικοί άξονες του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ, βάσει των εκθέσεων που έχουν παραδώσει οι αντίστοιχες ομάδες εργασίας. Παράλληλα, στις σκέψεις του είναι να παραδοθεί στους συνέδρους και να δημοσιοποιηθεί ένα κείμενο- μανιφέστο που θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ζητά προσφυγή στις κάλπες και την ετοιμότητα του κόμματος να επιστρέψει στην εξουσία.

Σε αυτό το ύφος, άλλωστε, κινείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στις τελευταίες του δημόσιες παρεμβάσεις.
«Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που να μπορεί να υλοποιήσει αυτές τις σωστές μεταρρυθμίσεις και τις ξένες επενδύσεις. Αυτή είναι η στρατηγική για να πάει η χώρα μπροστά. Όχι η λιτότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στο CNN International, ενώ και στην ομιλία του στη Λάρισα τόνισε: «Έχουμε τη γνώση και το σχέδιο που θα μας οδηγήσει στην οριστική έξοδο από την κρίση. Στην ανάπτυξη και την ευημερία. Για αυτό πρέπει να φύγει ο κ. Τσίπρας και οι ανίκανοι λαϊκιστές που μας κυβερνούν. Για αυτό πρέπει το συντομότερο δυνατόν να πιάσει το τιμόνι της Ελλάδας η Νέα Δημοκρατία».

Σύσκεψη για την ΟΝΝΕΔ

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι παρασκηνιακές διεργασίες ενόψει του συνεδρίου, αλλά και της εσωκομματικής ψηφοφορίας της προσεχούς Κυριακής για την ανάδειξη των νέων προέδρων των ΝΟΔΕ. Σε πρόσφατη σύσκεψη που έγινε πριν από λίγες μέρες στη Συγγρού, σύμφωνα με πληροφορίες και με αφορμή το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν «ελέγχει» τη γαλάζια νεολαία, έπεσε στο τραπέζι από την πλευρά των προεδρικών η πρόταση στις εκλογές για τους προέδρους των ΝΟΔΕ να μη συμμετάσχουν εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ. Μάλιστα, μπροστά στο αδιέξοδο, προέκυψαν ερωτηματικά ακόμα και για την παρουσία του προέδρου της ΝΔ στο συνέδριο της νεολαίας, ενώ ανάμεσα στις προτάσεις που διατυπώθηκαν ήταν και η μετατροπή της ΟΝΝΕΔ σε Γραμματεία ή η αυτονομία της. Τελικά, αποφασίστηκε να μην αλλάξει ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα και οι ΟΝΝΕΔίτες να ψηφίσουν κανονικά στις μεθαυριανές εσωκομματικές εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v