Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη διπλή κοινοβουλευτική μάχη στοχεύει τώρα η ΝΔ

Ποια η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις νέες μονομαχίες με τον πρωθυπουργό. Πού ποντάρει και τι προσδοκά. Η σύγκριση με τον περσινό Γενάρη, η αξιολόγηση και τα κυβερνητικά νομοσχέδια για φορολογικό και ασφαλιστικό.

Στη διπλή κοινοβουλευτική μάχη στοχεύει τώρα η ΝΔ

«Και τώρα οι μάχες της Βουλής», λένε στη ΝΔ, που προετοιμάζονται με εντατικούς ρυθμούς για τις δύο νέες έντονες -όπως αναμένεται- αντιπαραθέσεις με την κυβέρνηση. Τόσο κατά την αυριανή συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τη χορήγηση των δανείων σε ΜΜΕ και κόμματα όσο και κατά την προ ημερησίας συζήτηση για την ασφάλεια που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαπολύσει νέα, σφοδρή, εφ' όλης της ύλης επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ήδη είναι βαριά... εκτεθειμένος από τις εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα, είναι ευκαιρία να αναδείξουμε τις τεράστιες ευθύνες του», έλεγε χθες συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, σύμφωνα με τον οποίο, «σε όλες τις μέχρι τώρα κοινοβουλευτικές μονομαχίες των δύο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επικρατήσει κατά κράτος. Είναι βέβαιο ότι θα επαναληφθεί και τώρα».

Στο στόχαστρο του προέδρου αλλά και όλων των στελεχών της ΝΔ θα βρεθεί, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στον οποίο θα καταλογιστεί η συνολική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, τόσο στην οικονομία και δη την αξιολόγηση που ακόμα βρίσκεται στον αέρα, όσο και στο μεταναστευτικό.

Σε κάθε ευκαιρία μάλιστα θα επιχειρείται σύγκριση των συνθηκών ζωής των πολιτών του Ιανουαρίου του 2015 και του σήμερα, προκειμένου -όπως λένε- να διαπιστωθεί η... ωμή πραγματικότητα.

«Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να πιστεύει ή να αισθάνεται ότι σήμερα τα πράγματα δεν είναι πολύ πολύ χειρότερα από ό,τι πριν 15 μήνες;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά χθες μέσω twitter ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Ακέραια ευθύνη»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θεωρεί ότι ο χρόνος ζωής της κυβέρνησης μετρά αντίστροφα, θα εξηγήσει και πάλι τους λόγους για τους οποίους ζητά εκλογές και θα κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι μέσα σε αυτό το διάστημα που κυβερνά, έφερε το τρίτο μνημόνιο, κρύφτηκε πίσω από τους άλλους για να ψηφιστεί στη Βουλή, στη συνέχεια όμως δεν κατάφερε να υλοποιήσει στο ελάχιστο τη συμφωνία. Και τώρα, θα πει ο πρόεδρος της ΝΔ για τον πρωθυπουργό, με τις πράξεις και τις παραλείψεις του φέρει ακέραια την ευθύνη της μη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, κάτι που θα κοστίσει πολύ ακριβά στον ελληνικό λαό.

Ιδιαίτερη έμφαση ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει στη «φτηνή προπαγάνδα» της κυβέρνησης να καταθέσει τα δύο νομοσχέδια στη Βουλή για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, τη στιγμή που η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη. «Οι ίδιοι παραδέχονται ότι τα νομοσχέδια είναι ανοιχτά σε παρατηρήσεις και αλλαγές που θα προκύψουν τόσο από τη δημόσια διαβούλευση όσο και από τις περαιτέρω συζητήσεις από τους θεσμούς, έως την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Με ποια λογική προχωρούν τώρα στην κατάθεσή τους;», διερωτώνται στη Συγγρού.

Στην αυριανή συνεδρίαση, η ΝΔ αναμένεται να ψηφίσει επί της αρχής την πρόταση της κυβέρνησης για εξεταστική επιτροπή, καθώς, όπως λένε στο γαλάζιο στρατόπεδο, «τα πάντα πρέπει να βγαίνουν στο φως και εμείς δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει το αίτημά του για τη σύσταση και άλλης Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τα θέματα της οικονομίας και συγκεκριμένα το τρίτο μνημόνιο, το κλείσιμο τραπεζών και τον έλεγχο των κεφαλαιακών κινήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v